U Lučanima nema zaraženih koronom- brojevi za pomoć starijima

Predsednik Opštine  Lčani, Milivoje Dolović, pozvao je sve građane da se pridržavaju svih mera koje donosi Vlada i Predsednik Republike Srbije. Štab za vanredne situacije opštine Lučani preduzima sve mere u smislu zaštite građana tokom vanrednog stanja kako bi pomogao ugroženoj društvenoj grupi, kao i socijalno ugroženim licima.

Predsednik opštine ističe da je ovo vreme suočavanja sa najtežim zadatkom koji se isprečio pred nama a to je očuvanje zdravlja i života svakog našeg sugrađanina. Zato, činimo sve što je u našoj moći kako bismo obavili potrebne usluge i zadatke lokalne samouprave u cilju prevazilaženja nastale situacije.

IL-LUCANI-BROJEVI U Lučanima nema zaraženih koronom- brojevi za pomoć starijima

– Trenutno  na teritoriji naše opštine Lučani, nema registrovanog nijednog lica sa virusom korone. U samoizolaciji se nalazi 15 naših sugrađana, koji su uglavnom doputovali iz drugih zemalja. Angažovano je 79 volontera, službenika lokalne samouprave i poverenika civilne zaštite koji pomažu našim najstarijim sugrađanima, uglavnom u snabdevanju osnovnim životnim namirnicama i lekovima. Ovakav vid aktivnosti sprovodićemo i u narednim danima.

Pozivni centar koji je aktiviran odmah po proglašenju vanrednog stanja dostupan je za naše najstarije sugrađane, svakog dana u nedelji od 07 do 19 časova, i on će evidentirati sve pozive, a naš volonterski centar će na osnovu tih poziva kontinuirano pomagati i izvršavati potrebne nabavke osnovnim životnim namirnicama. Činimo sve kako bismo stigli do svakog penzionera i pojedinca i pomogli mu u nabavci svega onoga što mu je potrebno za život.  Brojevi telefona na koji možete da se obratite za pomoć su 032/ 5150600 , 854 508 – Opštinska uprava; 032/817 124 i 032/855 520 Dom zdravlja- informacije o korona virusu; 063/653 963 Crveni krst opštine Lučani. Štab za vanredne situacije opštine Lučani će u predstojećim danima donositi mere koje se isključivo odnose na svaki vid zaštite naših građana.

Poseban apel upućujem našim najstarijim sugrađanima da ostanu kod kuće a sve što im bude trebalo, mi ćemo im obezbedićemo. Još jedom molim sve naše sugrađane da se pridržavaju svih propisanih i preporučenih mera opštinskog štaba za vanredne situacije, Vlade  i Predsednika države, kako bismo sačuvali svaki ljudski život i zdravlje naših žitelja– navodi predsednik Dolović.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *