Programima NSZ i opštine Ivanjica uposliće se 100 Ivanjičana (VIDEO)

Nacionalna služba za zapošljavanje u saradnji sa opštinom Ivanjica , u Plavoj sali ivanjičkog Doma kulture prezentovala aktuelne javne pozive i konkurse za zapošljavanje za 2019. godinu. Svi programi raspisani su 22. februara ove godine, a  namenjeni su, kako poslodavcima, tako i svim kategorijama nezaposlenih lica.

IL-nsz-prezentacija-100-radnih-mesta-ivanjica Programima NSZ i opštine Ivanjica uposliće se 100 Ivanjičana (VIDEO)

Prezentaciji je prisustvovao i predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović, koji je izrazio zahvalnost Vladi Republike Srbije na izdvojenim sredstvima, ali istakao i težnju da se u ovoj opštini broj nezaposlenih maksimalno smanji.

Nenad Glavinić, pomoćnik predsednika opštine Ivanjice, rekao je da je zaključno sa prošlom godinom broj nezaposlenih u  Ivanjici 3750 i shodno tome opština se opredelila za tri mere. Za njih je izdvojeno 14 miliona dinara, od čega opština Ivanjica izdavaja 7 miliona dinara.

Te mere su javni radovi, za koje je izdvojeno 7 miliona i 700 hiljada dinara za upošljavanje 70 lica za period od tri meseca, za meru subvencije za samozapošljavanje izdvojeno je 5 miliona i 200 hiljada dinara i mera stručne prakse za pet lica, za koju je izdvojeno million i 88 hiljada dinara.

IL-nsz-nacionalna-sluzba-za-zaposljavanje-posao Programima NSZ i opštine Ivanjica uposliće se 100 Ivanjičana (VIDEO)

Detaljnije informacije o tome koje uslove poslodavac mora da ispunjava kako bi mogao da uzme učešće na konkursu, dokumentaciju koja se podnosi, formulare, kao i rokove koje mora da ispuni poslodavac ako koristi neki od tih programa možete naći u lokalnim filijama ili na sajtu nacionalne službe za zapošavljanje.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *