Ivanjičane ponovo zatrpao sneg, ali se mečke bez problema šetaju putevima

IL-mecka-kovilje-trag Ivanjičane ponovo zatrpao sneg, ali se mečke bez problema šetaju putevima

Sneg koji je tokom čitavog dana padao na području ivanjičke opštine doneo je nove problem žiteljima udaljenih sela jer su smetovi  ponovo blokirali pojedine lokalne putne pravce. Dok meštani sede u toplim domovima i razmišljaju kako će se probiti  kroz sneg, mečke nemaju tih problema. One su izašle iz pećine i šetaju se opušteno u blizini seoskih kuća. U Kovilju, kasno sinoć , jedna je prešla put porodici Ćurčić.

  • To su naši prijatelji, njih četvoro je sinoć bilo kod nas u gostima, Jablan sa suprugom i dvoje dece. Kada su krenuli kući, srećom još sneg nije bio toliko napadao pa su išli kolima, ispred njih je prošla mečka. Čovek nije mogao da veruje. Sačekao je malo, pa izašao i slikao trag, jer verovatno niko ne bi verovao da se mečka u ovo vreme šeta blizu naših kuća.-pričaju u porodici Tošić iz sela Kovilje.

IL-kovilje-sneg Ivanjičane ponovo zatrpao sneg, ali se mečke bez problema šetaju putevima

Kako u ovom kraju ima dece koja pešače do škole, roditelji se boje jer nakon divljih svinja i vukova, sada su i mečke počele da se šetaju nadomak njihovih domova.

  • Jezivo je, pogotovu zimi, a izgleda da joj ove godine nema kraja. Taman smo pomislili gotovo je, a sneg ponovo poče da pada i ne staje. Opet nas zaveja. Pa vidite da se i mečkama smučilo, izašle po ovoj hladnoći.  Sigurno traže hranu ,  zbog toga se i plašimo za bezbednost.-pričaju meštani Kovilja.

IL-mecka-kovilje-tragovi Ivanjičane ponovo zatrpao sneg, ali se mečke bez problema šetaju putevima

Nije prvi put da se mečke pojavljuju u planinama, ali u ovom kraju se nikada ranije nisu spuštale do samih kuća.

You may also like...

1 Response

  1. Golija kaže:

    Lovačka udruženja ili gospoda za zaštitu divljih životinja da ih čuvaju u svojim lovištima ili imanjima a narod planinskih krajeva da živi SLOBODNO

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *