Dženan večeras gasi rođendanske svećice u Arilju

Dan opštine Arilje – Ariljevdan , danas će biti obeležen  Svečanom sednicom Skupštine opštine Arilje, u porti crkve Svetog Ahilija, u 16 časova. Istovremeno će biti  otvorena  izložba radova učenika Srednje škole „Sveti Ahilije“, a večernji sati rezervisani su za koncert  Dženana  Lončarevića , u 20 časova, na lokaciji Ggradski park.

premiertaxibannertext474 Dženan večeras gasi rođendanske svećice u Arilju

Dani opštine Arilje počeli su 22. maja otvaranjem izložbe „Staklo kao inspiracija“, Slobodana Marinkovića, u Gradskoj galeriji.

Dan kasnije u Sokolskom domu održan je  koncert hora OŠ ‘’Stevan Čolović’’ i odigrana predstava „Čovek ili kamen“ Knjaževsko-srpskog teatra.

U četrvtak, je obeležen  Dan škole „Ratko Jovanović’’ u Kruščici. Istog dana u Sokolskom domu u Arilju izvedena je muzičko – scenska duo drama „Čiča Tomićeva koliba“, Knjaževsko-srpskog teatra.

Predstava za decu „Čudesna šuma“ udruženja Hajde obraduj dan, prikazana je u petak kada su i polaznici Predškolske ustanove iz Arilja izveli specijalizovani program pod nazivom „Plesna počesnica“. Večernji sati bili su u znaku  izložbe slika pod nazivom  „Likovna kolonija“.

Subota je počela Međuokružnom olimpijadom osnovnih škola u OŠ „Jezdimir Tripković“ u Latvici , kasnije je na Gradskoj plaži održano  takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“, dok je na Trgu partizana u Arilju bio  Drugi susret veterana u organizaciji Kulturno umetničkog društva Arilje.

Performans Vitezova Beli Orlovi, predstava „Zmaj sa golubijim srcem“ dramske grupa „Tračak zračak“ OŠ „Ratko Jovanović“ Kruščica i IO Visoka i izložba dečjih radova obeležili su nedelju.

Dodeljene  su i pohvala učenicima osnovnih i srednje škole. Praznično druženje održano je u  porti crkve Sveti Ahilije nakon čega je u ulici istog imena usledio  Performans uličnih svirača Muzičke škole „Oktava“

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *