Radi se novih 11 kilometara puta koji će spojiti Novu Varoš i Ivanjicu

IL-sancevi-ivanjica-put Radi se novih 11 kilometara puta koji će spojiti Novu Varoš i Ivanjicu

Predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević, izjavio je da je zadovoljan rezultatima današnjeg sastanka u Bajinoj Bašti sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović i ministarom omladine i sporta Vanjom Udovičićem.

  • ,,Na današnjem sastanku sa ministarkom Zoranom Mihajlović čvrsto smo ugovorili mnoge kapitalne projekte koji su od vitalnog značaja za razvoj naše opštine”, rekao je Vasiljević.

Prema njegovim rečima dogovoren je nastavak izgradnje kilometar puta u vrednosti od milion evra.

  • ,,Radi se onom kilometru od magistralnog puta prema južnom Jadranu, od Branoševca do Zlatara i izvršiće se doprojektovanje kružnog toka koji je veoma važan za tu deonicu”, rekao je Vasiljević dodajući da je dogovorena izgradnja puta od etno sela Štitkova prema Ivanjici u dužini od 11 kilometara.

IL-vasiljevic-rina Radi se novih 11 kilometara puta koji će spojiti Novu Varoš i Ivanjicu

  • ,,Pored izgradnje lokalnog puta koji će spojiti dve opštine, Novu Varoš i Ivanjicu, dogovorili smo da se krene sa izradom projekta regionalnog putnog pravca Kokin Brod – Priboj u dužini od 26 kilometara, od čega je 13 kilometara na teritoriji naše opštine”, kazao je Vasiljević.

Predsednik opštine ističe su sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem  razgovarali o predstojećim MOSI igrama koje će se održati 2020. godine u Novoj Varoši.

  • ,,Dogovoreno je da počnemo sa izradom projekta za predstojeće MOSI igre i da će nas ministarstvo sporta podržati koliko je u njihovoj mogućnosti, naravno uz pomoć ostalih ministarstava. Uz te projekte adaptiraće se mnogi sadržaji, a najviše novca će otići na rekonstrukciju fudbalskog stadiona na Branoševcu koji je izgrađen pre 50 godina i od tada ništa više nije uloženo”, rekao je Vasiljević.

Izvor:RINA

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *