Zbog kašnjenja uplata rata za kredit, Pantovićima kuća na dobošu (VIDEO)

IL-pantovici-kredit Zbog kašnjenja uplata rata za kredit, Pantovićima kuća na dobošu (VIDEO)

Porodica Pantović iz Ivanjice je 2007. godine podigla kredit kod Euro banke u iznosu od  771.000 dinara za potrebe uređenja porodične kuće u naselju Grabovica. Prema sopstvenoj tvrdnji, sve obaveze prema banci izmirivali su na vreme, do prošle godine, kada su zbog smrtnog slučaja u porodici kasnili sa uplatom četiri rate. Molbom su se obratili banci da uvaži razloge za kašnjenje, uz pristanak da će platiti i sve dodatne troškove koje je kašnjenje proizvelo. Međutim, banka ne samo da ne pristaje, već  raskida ugovor, šalje procenitelje i izvršitelja za popis pokretne imovine i zakazuje prodaju kuće za 28. februar. Pri tom sve vreme revnosno skida mesečne rate sa računa za platu Blagoja Pantovića, nosioca kredita.

Tada počinje agonija i borba za spas porodičnog doma, a na kraju će se ispostaviti da Pantovići duguju još jedan kredit koji nikada nisu podigli. Do sada su banci vratili preko 2 miliona dinara.

IL-pantovic-vera-kredit Zbog kašnjenja uplata rata za kredit, Pantovićima kuća na dobošu (VIDEO)

Zbog silnih nejasnoća i nemogućnosti da konačno saznaju koliko novca oni uopšte još duguju Euro banci, slučaj su predali na sud.  Sada strepe za svoju egzistenciju i da li će biti izbačeni na ulicu.

Vera svedoči da ovo nije jedini problem kroz koji je prošla zbog izvršitelja. Pre desetak godina su je proglasili mrtvom.

Pantovići su očajni. Suočeni su sa u ovom trenutku nerešivim problemom. Čekaju reakciju opštinskog suda u Ivanjici koji bi bar privremeno mogao odložiti prodaju kuće.

You may also like...

10 Responses

 1. Sotra kaže:

  Porodicu Pantovic poznajem dobro, znam i situaciju oko podignutog kredita, prolaze pakao kao i svi koji su podigli kredit u svajcarcima kod odvratne banke.Ova banka je zavila mnoge u crno, vama zelimo da istrajete.Dubrava je uz vas.

 2. Probisvet kaže:

  Na žalost u istoj toj banci sada radi **** izvršitelja, koju podstrekuje izvršitelj i koji radi suprotno Zakonu i članu 359-369 KZ. Koji koristeći službene položaje dolaze do enormne zarade na štetu klijenata banke. U svemu ih podržava sud i time dele dobit. O svemu ovome je upoznata i Narodna banka, ali na žalost klijenata “Kadija i tuži i sudi!” Gospoda pojedini funkcioneri, banke i suda pokušavajući po nekom svom Zakonu da presuđuju i drže diktaturu zaglibuljuju duboko u kriminal, ali opet na žalost to im je omogućeno jer opše je poznato da u Srbiji niko ne snosi posledice za zloupotrebu službenog položaja, već samo nastrada pošten gradjanin koji pokušava da preživi i da nahrani svoju decu. U ovom konkretnom slučaju neko je duplirao ugovore o kreditu i uzeo novac i zadržao ga za sebe. Zna se ko. Sada se taj novac potražuje od klijenata, dok uživaoc novca ne snosi nikakvu odgovornost. Moj savet je svim gradjanima da se prebace u neku drugu banku, jer radnici i dalje po nalozima pojedinih izvršitelja rade mnoge malverzacije preko te banke na štetu klijenata i poslodavaca, za koje postoje svi dokazi koji su prosledjeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevo, odeljenju za suzbijanje korupcije. Tačno je da je naneta ogromna šteta i banci i da su pojedini radnici otišli van Srbije, ali ta šteta je od strane drugih radnika prebačena na druge uživaoce tekućih računa u istoj toj banci. Ovo je Srbija i ovakve stvari se očekuju svakodnevno na štetu gradjana, prvenstveno zbog našeg sudstva koje sve to zataškava.

 3. Velika Srbija kaže:

  Mora neko i sendvice da plati!!!ovo nazalost nije jedini slucaj u Srbiji zemlji BUDUCNOSTI!!!!!!!!!Nadam se da ce uspeti da se izbuku iz kandzi prevaranata i izvrsitelja i da se sve zavrsi najbolje moguce po Pantovice,,,srdacan pozdrav i nemojte da se predajete jer ovom bezzakonju mora doci kraj!!!!!!

 4. Ivanjicanka kaže:

  U toj istoj banci je jedna sluzbenica, proneverila pare ogromne skinula coveku sa racuna i pobegla za ameriku, tako da me ovo nista ne cudi od euro banke.. A ovu porodicu licno poznajemo znam da su posteno ko rajsko sunce, pogotovu blagoje.. Tako da je mozda ona umesala prste pa sad uziva u americi a njen muz oprema kucu naveliko..

 5. ana kaže:

  uz duzni postovanje prema toj porodici, ne verujem da je moguce da imaju kredit za koji nisu znali… za sve sto se uradi mora postojati pisana dokumentacija.. u koliko je nems neko od sluzbenika se malo zaigrao… u koliko je ima onda nema razloga za zalbu…

  • Ja kaže:

   Mom mužu su u toj banci “natovarili” dozvoljeni minus koji nikada nije uzeo. Nije im mogao ništa, tako da…

   • Milan kaže:

    Ne postoji, ali ne postoji sansa da su njemu zaracunali nesto za sta nije pristao. Ako i jesu onda je to zato sto je potpisao nesto sto i nije znao. Evo posalji mejl sa svim sto imas, ja cu licno da odem kod njih i da pitam o cemu se radi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *