Crveni krst Ivanjica obeležio Međunarodni dan volontera

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana volontera, Crveni krst Ivanjica organizovao je u Plavoj sali Doma kulture Ivanjica svečani prijem volontera Omladinske terenske jedinice na kome su svim volonterima uručene zahvalnice za doprinos radu organizacije Crvenog krsta i promovisanju ideje humanosti i solidarnosti.

IL-dan-volontera-ck Crveni krst Ivanjica obeležio Međunarodni dan volontera

Na pomenutom skupu volonterima Crvenog krsta prikazana je prezentacija njihovog rada u protekloj godini, kao i filmovi o uspesima i podvizima organizacije Crvenog krsta u segmentima odgovora na nesreće, socijalnoj delatnosti, zdravstveno preventivnim programima, promociji prve pomoći, dobrovoljnom davalaštvu krvi i radu, kako sa našim najstarijim sugrađanima, tako i sa najmlađim. Međunarodni dan volontera je prilika da se organizacija Crvenog krsta zahvali onima koji su darovali svoje vreme u svrhu ispunjavanja misije Pokreta Crvenog krsta i time učiniLI da ovaj svet bude lepše mesto za život. Crveni krst Srbije u čijem sastavu je i Crveni krst Ivanjica broji 60.000 volontera koji u toku jedne kalendarske godine pruže pomoć za oko 2.000.000 građana naše zemlje, kroz različite vidove edukacije i pomoći.

IL-dan-volontera-ck2 Crveni krst Ivanjica obeležio Međunarodni dan volontera

Crveni krst se još jednom i ovom prilikom zahvaljuje svima koji su svojim nesebičnim zalaganjem u radu organizacije Crvenog krsta svesrdno pomagali i dalje pomažu onima kojima je pomoć najneophodnija i poziva sve mlade koji žele da postanu deo naveće humanitarne porodice na svetu da se priključe radu ove organizacije u skladu sa svojim ličnim intersovanjima i afinitetima.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *