Primarni gasovod kroz Ivanjicu biće završen do proleća (VIDEO)

Izgradnja čeličnog cevovoda srednjeg pritiska, prečnika 219 milimetara, koji će omogućiti gasifikaciju Ivanjice počela je pre godinu dana. Paralelno sa trasom primarnog voda radi se i sekundarni za distribuciju prema individualnim domaćinstvima, privrednim subjektima i javnim ustanovama.

IL-gasovod-gasifikacija-ivanjica Primarni gasovod kroz Ivanjicu biće završen do proleća (VIDEO)

Čelični cevovod je od podnožja lokaliteta Gradina već postavljen kroz Radaljevo i Prilike. Trasa iz Grabovice prema Bukovici i dalje prema gradu ide duž magistralnog puta, sve do fabrike Javor na Sađavcu. Preko mosta stiže do naselja Kušićan a zatim se priključuje na već izgrađenu trasu duž ulica Miljka Savića, Trinaestog septembra i Druge proleterske brigade na Vidiku. Na toj lokaciji će biti postavljena jedna merno regulaciona stanica, a onda se gasovod spušta prema reci Moravici u nivou stadiona. Primarni gasovod se završava na Jelića polju, a ne u naselju Špik kako je prvobitno planirano. Sekundarnom distributivnom mrežom biće pokriveno čitavo područje od Milovića do Buka.

Završetkom gasifikacije i prolaskom autoputa preko teritorije Ivanjice, stvoriće se uslovi za veći broj investitora koji su ovde spremni da ulažu kapital. Intenzivno se radi i na deonici gasovoda koji u Ivanjicu stiže iz Arilja. Sve radove izvodi preduzeće Konvar iz Beograda, investitor je JP Srbijagas, a njihova ukupna vrednost dostiže 8,5 miliona evra.

Zainteresovani građani za distribuciju gasa do svojih domaćinstava, zahteve već mogu podneti u opštinskoj upravi, kancelarija broj 21.

You may also like...

1 Response

  1. Bane kaže:

    Gospodo ostavite se gatanja i naglabanja o gasovodu i auto pitu. Gasovod je svetski i geopolitički projekat koji je neizvestan. Aauto put je u političkoj agendi još od pokojnog Petra Stambolića. I Tito kad je obilazio u ovaj kraj je obećeo auto put narodu. Pa evo ta mantra traje već 50 godina. Te političke poštapalice služe samo za mazanje očiju narodu. Verovatno idu novi izbori pa hajde da se našto kaže.Vi ne možete da stvorite uslove za realizaciju jednog lokalnog projekta na prime klanice za otkup grla stoke da se ne prodaje u bescenje sjeničacima a oni prave esktra profit prodavajući meso Albancima i Bošnjacima.Svaka nova ekipa političara se bavi velikim projektima a ne gleda život običnih građana koji su ih birali.
    Da nije žalosno bilo bi smešno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *