Brajevo pismo na javnim institucijama

IL-brajevo-pismo-sunce-ivanjica Brajevo pismo na javnim institucijama

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Ivanjica organizovalo je niz akcija kako bi se osobama sa invaliditetom omogućilo ravnopravno učešće u društvu.

IL-brajevo-pismo-policija-ivanjica Brajevo pismo na javnim institucijama

Ove godine akcenat je na komunikaciji sa OSI, što i jeste naziv tribine koju Društvo organizuje. Jedna od tema o kojima se govori jeste Brajevo pismo i azbuka, a u cilju podizanja svesti njihovog značaja, Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu poslalo je dopis svim javnim institucijama da istaknu svoje nazive na ovom pismu, koje je namenjeno slepim osobama ili osobama sa slabim vidom.

  • „Cilj je da podignemo svest naših sugradjana da u okruženju postoje ljudi koji imaju drugačije potrebe, a kako bi uživali ravnopravno učešće u društvu potrebno je da im se prilagodimo.“– istakla je Svetlana Glavinić, predsednica Centra za cerebralnu i dečiju paralizu opštine Ivanjica.

IL-brajevo-pismo-biologija-ivanjica Brajevo pismo na javnim institucijama

IL-brajevo-pismo-matematika-ivanjica Brajevo pismo na javnim institucijama

Inicijativu Društva za sad su podržale osnovne škole Kirilo Savić i Milinko Kušić, policijska stanica Ivanjica i Dnevni centar „Sunce“.

Kako bi učenike uputili u problem i načinom na koji se može unaprediti položaj OSI, učitelji osnovne škole Milinko Kušić organizovali su radionice gde su na kreativan način i različitim tehnikama istakli nazive kabineta na Brajevom pismu.

IL-brajevo-pismo-skola-ivanjica Brajevo pismo na javnim institucijama

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *