U Ivanjici odigran prvi memorijalni turnir u čast nastradalim policajcima na području KiM (VIDEO)

U znak sećanja na policajce stradale na području Kosova i Metohije i u zoni kopnene bezbednosti, od 1998. do 2000. godine, Sindikat srpske policije organizovao je  u Ivanjici prvi memorijalni turnir pod nazivom „Heroji moravičkog okruga“.

IL-turnir-SSP-ivanjica U Ivanjici odigran prvi memorijalni turnir u čast nastradalim policajcima na području KiM (VIDEO)

Kako iz organizacije ističu kroz druženje i sport želeli su da sačuvaju sećanje na istaknute heroje, ali i druge koji su dali život za svoju zemlju.

Tom prilikom porodicama nastradalih,  Duška Đokovića, Duška Gligorića, Aleksandra Savića, Cvetana Jovanova i Radojka Milovanovića plakete je uručio Darko Ocokoljić, predsednik Sindikata srpske policije-regionalnog centra Čačak. Kao jedan od organizatora turnira pozdravio je prisutne i rekao da će organizatori učiniti sve kako bi ovaj memorijal prerastao u tradiciju.

Prisutnima su se obratili Lazar Ranitović, predsednik sindikata srpske policije i Draško Darijević, načelnik policijske uprave Čačak ujedinjeni u stavu da Ministarstvo unutrašnjih poslova nikada neće zaboraviti poginule kolege niti njihove porodice, i da se ovim turnirom iskazuje poštovanje herojima koji su za našu bezbrižnu sadašnjost dali svoje živote.

Čast da otvori prvi memorijalni turnir imao je predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović, istakavši da su nastradali ostavili neizbrisiv trag, a na nama je da sačuvamo uspomenu.

IL-turnir-SSP-ivanjica-venci U Ivanjici odigran prvi memorijalni turnir u čast nastradalim policajcima na području KiM (VIDEO)

Nakon svečanog otvaranja, predstavnici policije, opštine Ivanjica i porodice nastradalih uputili su se  do centra grada, gde su položili vence na spomenik nastradalima u ratovima od 1991. do 2000. godine.

Turnir je odigralo šest ekipa sindikalnih grupa iz Ivanjice, Čačka, Arilja, Užica, Pančeva i Odred žandarmerije iz Kraljeva.

Za fer plej ekipu turnira proglašena je SG’’Ivanjica’’, najbolji igrač je Ivan Milutinović iz SG ’’Čačak’’, najbolji strelac je Vladan Radulović  SG ’’Odred žandarmerije Kraljevo’’  dok je titulu najboljeg  golmana poneo Marko Marković iz SG ’’Arilje’’.

IL-turnir-SSP-ivanjica-pehar U Ivanjici odigran prvi memorijalni turnir u čast nastradalim policajcima na području KiM (VIDEO)

Ekipno, na četvrtom mestu našla se Sindikalna grupa  ’’Užice’’, treće je osvojila Sindikalna grupa ’’Arilje’’, vicešampioni turnira su iz Sindikalne grupe  ’’Odred žandarmerije Kraljevo’’, dok je pehar za najbolju ekipu turnira podigla Sindikalna grupa ’’Čačak’’.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *