Žrtve saobraćajnih nezgoda (OSI) o bezbednosti u saobraćaju

IL-predavanje-palapregicari Žrtve saobraćajnih nezgoda (OSI) o bezbednosti u saobraćaju

U okviru projekta „Lepše je i lakše je bez diskrimaniacije 2“ koji realizuje Fondacija Deca za decu u partnerstvu sa  Udruženjem paraplegičara „Golija“  i lokalnom Kancelarijom  za mlade u ivanjičkoj Gimnaziji održano je predavanje na temu bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, vozača sa probnom vozačkom dozvolom, onih koji će uskoro postati vozači i učešća osoba sa invaliditetom.

Samo predavanje koje je posvećeno većoj bezbednosti mladih u saobraćaju održali su članovi Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, osobe koje su nastradale u saobraćaju i zbog povrede kičme se nalaze u invalidskim kolicima. Oni su  svoju priču, ispovest i emociju, tokom predavanja, podelili sa publikom.

Učesnici su bili u prilici i da isprobaju „pijane naočare“ koje simuliraju stanje sa 0,5 i 1,0 promila alkohola, u cilju shvatanja kolika opasnost zapravo preti svim učesnicima u saobraćaju ukoliko se na ulici nalazi jedan vozač u alkoholisanom stanju.

IL-predavanje-palapregicari2 Žrtve saobraćajnih nezgoda (OSI) o bezbednosti u saobraćaju

Projekat „Lepše je i lakše je bez diskriminacije 2“ podržali su Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije i opština Ivanjica a prema rečima direktora Gimnazije, Duška Parezanovića, ovo je jedno od bitnijh i korisnijih predavanja održanih u ovoj prosvetnoj ustanovi.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *