Ulicama bez broja i naziva odzvonilo (VIDEO)

Do kraja ove godine, ulice bez imena i broja trebalo bi da postanu prošlost, a više od trećine građana Srbije da dobije preciznu adresu. Na području opštine Ivanjica bez imena je 709 ulica u gradskom i seoskom području, ali i 229 zaselaka.

IL-nazivi-ulica Ulicama bez broja i naziva odzvonilo (VIDEO)

Ovaj obiman i ni malo lak posao za područje opštine Ivanjica poveren je Komisiji za imenovanje ulica i trgova. Do ovog trenutka, od ukupno 49 naselja, obrađena je polovina. Njihov zadatak je da predlože naziv gradske ili seoske ulice i zaseoka, a zatim ga pošalju opštinskom veću. Veće usvojene predloge prosleđuje resornom ministarstvu na potvrdu, a zatim se sve vraća lokalnoj skupštini na usvajanje.

Nakon ažuriranja podataka u adresnom registru, Srbija će imati jedinstvenu bazu podataka, koju će sve državne službe morati da koriste i koja će se centralizovano voditi. Ljudi koji se budu selili neće morati da obaveštavaju svaku državnu službu o promeni adrese, već će to biti rađeno automatski.

Stanovnici ulica koje su dobile svoj naziv nakon celokupne procedure, dužni su da u zakonskom roku izvrše zamenu ličnih dokumenata u kojima će stajati nova, precizna adresa. Neće plaćati nikakve takse, jer će ovaj deo obaveza snositi država.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *