Na svečanom prijemu kod ambasadora Rusije, delegacija iz Ivanjice

Ruski državni praznik, Dan narodnog jedinstva, obeležen je sinioć u Beogradu svečanim prijemom u  Ruskom domu. Domaćin skupa kome su prisustvovali  brojni ruski državljani, članovi diplomatskog kora, kao i mnogobrojne ličnosti iz javnog života Srbije, bio je ambasador Rusije, Aleksandar Čepurin. Svečanom prijemu prisustvovali su i predstavnici ivanjičke opštine, predsednik Zoran Lazović i Vladimir Bojanović direktor JKP ’’Ivanjica’’.

IL-ambasada-rusija-1 Na svečanom prijemu kod ambasadora Rusije, delegacija iz Ivanjice

Nakon obraćanja prisutnima ambasador Rusije u Srbiji, Aleksandar Čepurin, razgovarao je sa predstavnicima Ivanjice o produbljivanju prijateljskih odnosa između dva naroda ali i intezivnijoj saradnji na ekonomskom planu.

 • Jako je bitno da negujemo to veliko prijateljstvo koje postoji između naroda Rusije i Srbije, što je  Ivanjica pokazala i konkretnim primerima, bratimljenjem  sa gradom Veliki Rostov i nedavnim presecanjem vrpce za izgradnju Doma rusko-srpskog prijateljstva u našem gradu. Posebno smo zahvalni Nataliji Šatiljinoj inicijatoru bratskih odnosa između naša dva grada i koordinatoru veoma uspešne saradnje na svim poljima. Čast nam je što činimo deo ovog veoma važnog skupa a poruka je jasna i ona potvrđuje da smo na pravom putu.-rekao je predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović.

IL-ambasada-rusija-2 Na svečanom prijemu kod ambasadora Rusije, delegacija iz Ivanjice

Dan narodnog jedinstva, koji se u Rusiji slavi 4. novembra, praznik je ustanovljen u čast važnog događaja u istoriji Rusije — narodnog ustanka na čelu sa Minjinom i Požarskim, kada je Moskva oslobođena od poljsko-litvanskih osvajača 1612. godine.  U savremenoj Rusiji se Dan jedinstva obeležava od 2005. godine.

Pogledajte VIDEO

 

You may also like...

9 Responses

 1. Dragce kaže:

  Promenili Rusi klimu

 2. stane kaže:

  Alal vera ljudi,Rusi su naši pravi prijatelji.Treba da nam je čast što smo pozvani da budemo u društvu ruskog ambasadora.Nema ništa bez Rusije

 3. Mladjo kaže:

  Svaka čast

 4. Malinar kaže:

  A sta će biti sa kućom?

 5. Ana kaže:

  ceo zivot ga zovu Vlade amerikanac a sad kod Rusa…

 6. Bak kaže:

  Al ste se uslikali, nema sta. Bas me zanima sta ce ti Rusi da urade za Ivanjicu. Jeste li isli da se slikate ili da uradite nesto za ove gradjane.

  • Dejan kaže:

   Jok, ti ces da uradis. Stvarno mi nekada ovi ljudi nisu jasni, zasto neko mora da nam nesto da, da bi nam bio prijatelj. Pojesce nas razmisljanje kako da se od svakoga okoristimo. Meni je ovo za cistu desetku i mada ne podrzavam ovu politicku opciju, moram iskreno da cestitam za sve sto je u;injeno, pocev od dolaska mostiju u Ivanjicu, pa do ovog prijema. Neka se samo nastavi u tom smeru.

 7. Miki kaže:

  E ovo je prava stvar. Braca nasa, sa njima se treba povezati, jer dok je Rusa nema zime. Odlican potez vlasti u Ivanjici. Puna podrska.

 8. Zaklina kaže:

  Bravo Vladimire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *