Poplavljeno domaćinstvo porodice Vidić u Rovinama (VIDEO)

Velike količine padavina koje su pogodile ivanjičku opštinu tokom proteklih dana, nisu zaobišle ni Mesnu zajednicu Bratljevo, odnosno zaseok Rovine.

IL-lamontana-logo-TEXT Poplavljeno domaćinstvo porodice Vidić u Rovinama (VIDEO)

Bujične vode koje su se velikom brzinom slile sa okolnih brda tokom subote, poplavile su za tili čas prizemlje porodične kuće Miroljuba i Želimira Vidića. U trenutku dok se ovo dešavalo u kući nije bilo nikoga.

IL-poplava-rovine-vidic2 Poplavljeno domaćinstvo porodice Vidić u Rovinama (VIDEO)

  • „Imamo malinjak u neposrednoj blizini kuće i gotovo svaki dan smo ovde bili. Toga dana u kuću nismo ulazili, ali kad smo se u nedelju pojavili, bili smo šokirani prizorom. U dve podrumske prostorije i sali u kojoj boravimo kad smo tu, voda je bila dostigla preko 30 centimetara visine. Poplavljen je sav nameštaj, koji je prilično upropašćen. Pozvali smo komšije i prijatelje i obezbedili pupmu za izvlačenje vode. Ni naši najstariji ne pamte nešto slično, da na ovakvom terenu voda može da napravi ovoliki belaj“, kaže za Info LIGA Miroljub Vidić suvlasnik kuće.

Rođaci koji su pomagali u iznošenju nameštaja i ispumpavanju vode iz prostorija, kažu da je ona pored ulaznih vrata, u kuću ulazila i ispod temelja. Prisutne je to u prvi mah iznenadilo, ali su se brzo organizovali i oko kuće zakopali odvodne kanale koji su sprečili dalji prodor vode u objekat.

IL-poplava-rovine-vidic3 Poplavljeno domaćinstvo porodice Vidić u Rovinama (VIDEO)

Velika količina kiše koja je izazvala pojavu podzemnih voda, pokrenula je i dva manja klizišta, jedno iznad kuće a drugo ispod objekta kuda prolazi dvorišni put. Vidići su nadležnim opštinskim institucijama prijavili štetu, pa očekuju da ovih dana neko izađe na teren i to zvanično potvrdi.

Inače, zbog ogromnih padavina u proteklom periodu, velikog broja poplavljenih objekata i odnetih makadamskih puteva u gotovo svim mesnim zajednicama, opština Ivanjica je na čitavoj svojoj teritoriji 5. jula proglasila vanrednu situaciju.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *