Produžen Konkurs za nabavku priplodnih grla ovaca

Opštinska uprava opštine Ivanjica produžila je rok trajanja Konkursa za subvencionisanu nabavku kvalitetnih priplodnih grla ovaca, do petka 13. jula, saznajemo u Odeljenju za poljoprivredu. Razlog je slabo interesovanje poljoprivrednika i kratak prvi rok za predaju zahteva, koji je istekao danas. Do kraja radnog vremena pristiglo je nešto više od 40 prijava, a novca ima za oko 80 stočara.

IL-lamontana-logo-TEXT Produžen Konkurs za nabavku priplodnih grla ovaca

Podsetimo, pravo na korišćenje sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih grla ovaca, imaju fizička lica – nosioci registrovanih komercijalnih poljoprivrednih gazdinstava u aktivnom statusu, sa teritorije opštine Ivanjica, koji u skladu sa uslovima konkursa izvrše nabavku 10 kvalitetnih priplodnih grla ovaca starosti do 7 meseci.

Vlasnici čije zahteve komisija bude pozitivno rešila, dobiće nazad 80 odsto uloženih sredstava u kupovinu grla, a najviše do 120.000 dinara.

Sve bliže informacije mogu se dobiti lično u kancelariji broj 17 Opštinske uprave opštine Ivanjica, putem telefona 032/515-0326, kao i na sajtu opštine Ivanjica: www.ivanjica.gov.rs.

Konkursi za subvencionisanu nabavku muzilica i opreme za pčelarsku proizvodnju otvoreni su do 20. jula odnosno do utroška predviđenih sredstava. Za sva tri javna poziva poljoprivrednicima, iz lokalnog budžeta je izdvojeno 12.530.000 dinara.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *