26. „Javorski sabor dvojničara i starih instrumenata Srbije“

U organizaciji Doma kulture Ivanjica, Mesne zajednice Kušići i OŠ “Major Ilić” iz Kušića, u nedelju 27.juna 2021.godine na Javoru (MZ Kušići) kod Ivanjice održaće se 26. „Javorski sabor dvojničara i starih instrumenata Srbije“ .

Na planini Javor svake godine pred Vidovdan dolaze svirači dvojnica i starih instrumenata iz svih krajeva Srbije kako bi pokazali svoje umeće a takmičar koji tri puta za redom osvoji prvo mesto stiče zvanje „majstor dvojnica“. Ovo je jedna od najstarijih manifestacija u Srbiji a njen cilj je očuvanje tradicije, izvornog narodnog stvaralaštva i kulturološkog identiteta.
Manifestacija je takmičarskog karaktera a nagrade su pehari za prvo mesto na dvojnicama u kategoriji mlađih i starijih dvojničara i pehari za prvo mesto na starim instrumentima u kategoriji mlađih i starijih izvođača. Pored pehara, nagrada za prva mesta u starijoj kategoriji je vikend u hotelu “Mona” na Kušićima i hotelu “Prezident” u Ivanjici.. Druga i treća mesta takođe dobijaju pehare a ostale nagrade su u vidu diploma i zahvalnica, a svake godine stručni žiri dodeli i posebne nagrade za mlade talente,perspektivne mlade izvođače, najmlađe tkmičare i druge.

Prijave učesnika do 11 časova i 30 minuta, početak programa u 12 časova.

IL-Sabor-Dvojničara-Javor-2020-naslovna- 26. „Javorski sabor dvojničara i starih instrumenata Srbije“

Generalni pokrovitelj manifestacije je Opština Ivanjica a manifestaciju finansijski podržava Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.
Pozivaju se svi zainteresovani za učešće na „Javorskom saboru dvojničara i starih instrumenata Srbije“, da se prijave najkasnije do 22. juna, Domu kulture u Ivanjici, telefon: 032-661-087 , 0638680823 kontakt osoba Hadži Snežana Zlatić. Prijave možete poslati i mejlom na adresu: [email protected] ili [email protected]

Dobrodošli na 26. Javorski sabor dvojničara i starih instrumenata Srbije!

Dom kulture Ivanjica

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *