Na Zlatiboru letnji odmor za nezaborav

Na Zlatiboru, najposećenijoj planini Srbije, sve je spremno za još jednu uspešnu turističku sezonu. Raznovrsna ponuda i atrakcije, moderni hoteli, kvalitetan privatni smeštaj, svi lokaliteti na raspolaganju su gostima za zdrav, sadržajan i bezbedan odmor.

Zdravlju od davnina pogoduje vazdušna banja Zlatibor, sa prijatnom klimom, lekovitom ružom vetrova, mirisima borova i cvetnih livada, dugim šetalištima. Ovde su odlični uslovi za pešačenje uredjenim stazama, kupanje na otvorenim kupalištima, kampovanje, sportske pripreme, paraglajding, planinski biciklizam, jahanje konja, vožnju kvadova, streličarstvo…

IL-zlatibor-otkrijte Na Zlatiboru letnji odmor za nezaborav

Zlatiborski sadržaji su svima privlačni i uglavnom poznati, ovo je turističko mesto vrhunskog smeštaja, najboljeg provoda, biranih programa. Od ove sezone turisti mogu uživati na obnovljenom Kraljevom trgu, pored najlepšeg jezera u centru, u pogledu iz kabina najduže panoramske gondole koja je spojila središte planine s najvišim vrhom Tornikom. ”Gold gondola” je posebna atrakcija, jer pruža nezaboravan doživljaj tokom vožnje iznad živopisnih zlatiborskih proplanaka i Ribničkog jezera, koja traje 25 minuta.

Novi sadržaj je i veliki hotelsko-apartmanski kompleks podignut uz Kraljev trg, na oko 40.000 kvadrata, koji je sagradila firma ”Galens invest”. A turisti su već dobro upoznali Stopića pećinu, Kaubojski grad ”El Paso siti”, popularni Dino park, letnju ponudu centra ”Tornik”, Avantura park, trim staze, sportske objekte, vodopad u Gostilju, Muzej ”Staro selo” u Sirogojnu, Boškovu vodu u Ljubišu, okolna izletišta i druge vrednosti Zlatibora.

Odmor je ovde i u ovo vreme siguran, jer se posvećeno brine o zdravstvenoj bezbednosti turista. Tokom nepovoljne epidemiološke situacije poštovane su sve mere koje je propisao Krizni štab, manifestacije nisu organizovane, a svi lokaliteti radili su uz poštovanje zdravstvenih propisa, što je doprinelo da Zlatibor bude bezbedno i zdravo mesto. Sada se epidemiološke prilike poboljšavaju, što će omogućiti da  ”zlatnu planinu” tokom sezone poseti veliki broj ljubitelja planinskog odmora.

Posebne čari zlatiborskom odmoru daće ukusni zalogaji u odličnim restoranima i hotelima, od kojih svaki ima neki svoj specijalitet koji privlači goste. Sve je ovde u spoju tradicionalne i savremene kuhinje, hrane ovog kraja od biranih domaćih proizvoda i raznovrsnih svetskih ukusa.

Cene boravka i usluga nisu menjane u odnosu na ranije godine. Na Zlatiboru ima smeštaja za svaki džep, od vrhunskog u elitnim hotelima do udobnih pansiona, privatnih apartmana i seoskih turističkih domaćinstva gde se može boraviti po povoljnim cenama.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *