Povećana bezbednost pešaka preko Crnjevskog mosta

Bezbednost pešaka, a posebno učenika koji svakodnevno prelaze Crnjevski most koji se rekonstruiše, poslednjih dana je dodatno poboljšana, jer je leva strana konstrukcije odnosno trotoar ograđen i sa spoljne i sa unutrašnje strane.

IL-crnjevo-most-ograda-1 Povećana bezbednost pešaka preko Crnjevskog mosta

Na spoljašnjoj strani mosta postavljena je metalna ograda visine 130 centimetara, dok je unutrašnja nešto niža – 110. Slobodna širina tako ograđenog trotoara je 1,1 metar.

Pešaci i đaci sada lakše i bezbednije prelaze most i nema opasnosti od eventualnog pada i povređivanja. No bez obzira na sve mere bezbednosti, njima se savetuje oprez pri prelasku, jer se na gradilištu izvode intenzivni radovi.

IL-crnjevo-most-ograda-2 Povećana bezbednost pešaka preko Crnjevskog mosta

Ograda sa obe strane trotoara postavljena je na dve trećine njegove dužine, međutim kako nezvanično saznajemo, vlasnici lokala koji se nalaze uz samu saobraćajnicu, a kojima se pristupa direktno sa mostovske konstrukcije zabranili su radnicima izvođača radova postavljanje unutrašnje ograde u širini ovog objekta. Nismo uspeli da saznamo zašto su to uradili, ali smo saznali da će ovaj problem morati da reši investitor odnosno lokalna samouprava.

IL-crnjevo-most-ograda-3 Povećana bezbednost pešaka preko Crnjevskog mosta

Inače, prethodnih dana počelo je bušenje terena ispod dva središnja konstruktivna stuba, kako bi se temelji mosta ispod njih dodatno ojačali posebnim fundiranjem. Njihovo lagano tonjenje prethodnih godina, dovelo je do slabljenja konstrukcije mosta, što je i dovelo do njegove hitne sanacije i rekonstrukcije.


promoprezident-tajna Povećana bezbednost pešaka preko Crnjevskog mosta

You may also like...

3 Responses

  1. dejan kaže:

    Koji su to “vlasnici” lokala? Tum… bi mozda voleo i putarinu da naplacuje u onim njegivim, nazovi, lokalim.

  2. Sendi kaže:

    Shou program ????

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *