Dečija nedelja od 1 do 7.oktobra u Ivanjici biće obeležena nizom aktivnosti

IL-decija-nedelja-2018-program-ivanjica Dečija nedelja od 1 do 7.oktobra u Ivanjici biće obeležena nizom aktivnosti

Dečija nedelja koja se ove godine odvija pod sloganom ‘’Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja‘’ biće obeležena i u Ivanjici od 1. do 7. oktobra nizom aktivnosti  koje će se odvijati u školama, vrtićima, grdskom parku i na ulicama Ivanjice. Lokalna samouprava se potrudila da mališanima obezbedi pozorišnu predstavu u Domu kulture uz besplatan prevoz za svu decu iz udaljenih mesta naše opštine. ‘’Mačak u čizmama’’ je mjuzikl pozorišne trupe MAR-PET-art iz Niša i na programu je u utorak 2. oktobra a svečani prijem dece kod predsednika opštine je dan kasnije. Ove godine mališani iz PU ‘’Bajka’’ prirediće svečanu paradu u znaku jesenjeg karnevala koji će prošetati ulicama grada nakon čega će u grdskom parku izvesti zanimljiv zabavni program.

  • IL-momcilo-mitrovic Dečija nedelja od 1 do 7.oktobra u Ivanjici biće obeležena nizom aktivnosti-Naš zajednički cilj je stvaranje uslova za bezbrižno odrastanje dece bez bilo kakvog oblika nasilja, u zdravom i bezbednom okruženju. Nizom manifestacija koje će biti sprovedene tokom Dečije nedelje podstičemo javnost da ozbiljnije razmišlja o pravima i potrebama deteta i ukazujemo na odgovornost koju porodica, škola, država i njene institucije imaju u zaštiti dece i ostvarivanju njihovih prava. Lokalna samouprava je od prošle godine aktivno uključila decu sa celokupnog područja opštine Ivanjica u obeležavanje Dečije nedelje. Obezbedjen je besplatan prevoz za mališane iz ruralnih područja kako bi ravnopravno učestvovali u planiranim aktivnostima i mogli da pogledaju pozorišni i zabavni program. Trudićemo se da stvorimo jednake uslove za svu decu, bez obzira u kom delu opštine žive, kako bi tokom čitave godine učestvovali u edukativnim, kulturnim i zabavnim sadržajima predviđenim za njihov uzrast.-rekao je zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

Gordana Mojsilović, savetnik u oblasti obrazovanja u opštinskoj upravi Ivanjica, kaže da će Dečija nedelja ove godine početi medijskom kapanjom najmladjih kroz direktno učešće u televizijskim i radiskim emisijama gde će govoriti o svojim pravima i obavezama.

  • IL-gordana-mojsilovic Dečija nedelja od 1 do 7.oktobra u Ivanjici biće obeležena nizom aktivnosti-Sve škole će kroz radionice, debate, izložbe i druge edukativne sadržaje jasno istaći značaj tolerancije i razumevanja medju decom. Pored pozorišnih predstava koje je opština Ivanjica obezbedila za školsku ali i decu iz vrtića, tokom Dečije nedelje biće organizovan jesenji karneval najmladjih sugrađana, maskenbal, kros na Jelica polju, prijem prvaka u Dečiji savez Srbije, izložbe radova i fotografija na temu ‘’Zagrljaj bez nasilja’’ i još mnogo sadržaja baziranih na tematici odrastanja bez nasilja.-rekla je Gordana Mojsilović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *