Potpisani ugovori sa 88 poljoprivrednika za subvencionisanu kupovinu jagnjadi

U Plavoj sali Doma kulture u Ivanjici danas su svečano potpisani ugovori sa poljoprivrednim proizvođačima koji su na konkursu opštinske uprave – Odeljenja za poljoprivredu po subvencionisanim uslovima dobili po 10 kvalitetnih priplodnih grla ovaca.

IL-dodela-subvencija-ovce Potpisani ugovori sa 88 poljoprivrednika za subvencionisanu kupovinu jagnjadi
Ovo pravo steklo je 88 nosilaca poljoprivrednih gazdinstava iz svih krajeva ivanjičke opštine, pa je na njihovim imanjima od letos novih 880 umatičenih grla sjeničke ovce.
Pravo na korišćenje sredstava pod uslovima utvrđenim pomenutim konkursom imala su fizička lica – nosioci registrovanih komercijalnih poljoprivrednih gazdinstava u aktivnom statusu, koji su pre isteka poziva Odeljenja za poljoprivredu nabavili po 10 grla kvalitetnih priplodnih ovaca starosti do 7 meseci.

Najbolje rangiranim, opština Ivanjica je iz svog budžeta vratila 80 odsto uloženih sredstava u kupovinu, odnosno po 120.000 dinara po gazdinstvu. Za ove namene iz lokalnog budžeta je izdvojeno 10.560.000 dinara.
Cilj suvencionisane nabavke umatičenih jagnjadi je da se umnoži stočni fond, a poljoprivrednicima omogući lakši početak uzgoja ili povećanje stada. Novi vlasnici ovaca već od naredne godine stiču pravo subvencija države za ovu vrstu sitne stoke u iznosu od po 7.000 dinara po grlu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *