Uklanjanje Liške stene na putu Lučani-Guča do sredine decembra

Uklanjanje Liške stene na putnom pravcu Lučani – Guča, za sada se  radi temeljno i oprezno a prema  zadatoj metodologiji i  rokovima.  Nakon uklanjanja rastinja i izgradnje alternativnih puteva, pristupilo se miniranju ogromnih stena i transportovanju  kamena. Stručnjaci izvođača radova navode da je u pitanju izuzetno zahtevan i složen posao.

IL-liska-stena-uklanjanje Uklanjanje Liške stene na putu Lučani-Guča do sredine decembra

Uprkos specifičnostima terena, posao se obavlja prema zadatoj dinamici. Predsednica navodi da u svakom poslu ima i nepredvidivih situacija  ali da dobri izvođači rešavaju probleme u hodu. Trebalo je uraditi pripremne puteve, veliki i važan projekat, težak u svakom smislu , malo njih je bilo u prilici da vidi kako to izgleda.

Celokupnu količinu kamena od preko 70 hiljada kubika materijala koja će biti uklonjena, investitor JP Putevi Srbije doniralo je opštini Lučani za razne namene, uglavnom za nasipanje puteva i klizišta na teritoriji opštine Lučani.

Predsednica opštine Lučani , Vesna Stambolič, podseća da je do ovih radova moralo doći jer je prema proceni inspekcijskih organa Liška stena postala pretnja za učesnike u saobraćaju.

  • -Uvek postoje alternative, samo je pitanje šta je jeftinije. kaže predsednica.

IL-liska-stena-uklanjanje2 Uklanjanje Liške stene na putu Lučani-Guča do sredine decembra

  • – Mogli su izvođači da nađu neku alternativu i da rade, ali ono što je činjenica da je Liška stena počela da popušta i počela je da klizi. Da ne bi došlo do povređivanja i teških posledica, niko nije hteo da snosi odgovornost, pa ja pozdravljam odluku saobraćajnog inspektora ali i “Srbijaputeva” da se ostena ukloni.  Prvo što ćemo dobiti je bezbedniji saobraćaj i ukloniti beskorisnu stenu a saobraćajnicu pretvoriti u sigurnu i mnogo upotrebljiviju. Tako će biti obezbeđen bezbedan saobraćaj za građane opštine Lučani. Ukoliko vremenske prilike dozvole, završetak radova se očekuje sredinom decembra. Inače, ovu investiciju vrednu oko 110 miliona dinara finansira javno preduzeće “Srbijaputevi”-  navela je predsednica Stambolić.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *