Zvanično! Drugi oboleli od korona virusa iz Ivanjice pobedio COVID 19

Drugi oboleli od korona virusa sa područja ivanjičke opštine je osamdesetjednogošnji čovek iz Devića. On je na virus COVID 19 testiran 13. aprila u Kliničkom centru Kragujevac i nakon pozitivnog rezultata prebačen je na infektivnu kliniku.

Njemu su nakon 18. aprila urađena dva testa na virus COVID 19 i oba su bila negativna. Dakle, on se vodi i kao prvi  Ivanjičanin koji je pobedio koronu.

Po rečima načelnika Higijensko epidemiološke službe ivanjičkog Doma zdravlja, dr Milorada Dramičanina, pacijent se zaražio najverovatnije tokom boravka u bolnici.

Pacijent je primljen u čačansku bolnicu zbog srčanih tegoba gde je bio od 1. do 10. aprila nakon čega je prebačen u Kragujevac gde je trebalo da mu bude ugrađen pejsmeker. Njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo, dobio je temperaturu i tada mu je urađen prvi test na COVID 19  koji je bio pozitivan. Nakon boravka na infektivnom odeljenju urađena su mu dva testa i oba su bila negativna. Prebačen je u čačansku bolnicu kao pacijent izlečen od korone ali još uvek nije otpušten kući jer ima zdravstvenih poteškoća vezano za obeljenje srca.-rekao je dr Dramičanin.

On je dodao da je epidemiološko ispitivanje slučaja u toku i da se proverava da li je i sa kim pacijent iz Devića bio u kontaktu iako su sve indicije da se on ipak zarazio tokom boravka u bolnici.

IL-najnovija-vest Zvanično! Drugi oboleli od korona virusa iz Ivanjice pobedio COVID 19

 

You may also like...

6 Responses

 1. Osecajnost kaže:

  O ne! Zar je moguće!!?

 2. pismen kaže:

  Pa valjda vidite da je covek primljen u bolnicu zbog srcanih problema a ne zbog korone. Koronu je dobio kasnije, tada je i testiran. Meni je ovde vest da je covek pobedio koronu, ne shvatam da je svima vest, kako, gde, koliko, kako se zove covek, itd,itd,
  Abrovi, abrovi, abrovi…
  A jel nosite maske?

 3. Golija kaže:

  Pre neki dan bio demanti da nema zaraženih u Ivanjici ( za dvoje koji ne žive u Ivanjici godinama ) a ovaj je iz Devića to je Ivanjička opština ( Ivanjička ) i testiran još 13 aprila

 4. Pismen kaže:

  Sta je vama? Da li je realno da toliko ne mozete da ukapirate, ili vam strah ispra mozak. Dakle jedan oboleo od korone u Ivanjici, nazalost preminuo, drugi oboleo je ovaj deda i on se izlecio. Dva slucaja. Na sajtu COVID stoje jos dva jer su to osobe kojima u licnim kartama pise da su iz Ivanjice a oni su vec godina u stariackim domovima i nisu se zarazili na podrucju Ivanjice-čitaj-ne žive ovde.
  Sta tacno nije jasno?

 5. Razum kaže:

  Kako sad?Sad ima i drugi…

  • Daco kaže:

   Covek se verovatno zarazio u Cacanskoj bolnici a ne u Devicima jer je prvog aprila primljen u cacansku bolnicu a kada su ga 10-11 prebacili u Kragujevac dobio temperaturu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *