Dragićevići konačno dobili asfaltni put

Radnici ivanjičkog preduzeća „Putevi“ završili su tokom popodneva asfaltiranje deonice puta u naselju Šume – zaselak Dragićevići. Dužina trase na koju je postavljen asfaltni zasor širine 3 metra i debljine 5 centimetara iznosi oko 1.400 metara.

IL-asfaltiranje-dragicevic3 Dragićevići konačno dobili asfaltni put

Meštani ovog dela Mesne zajednice Bukovica, decenijama su čekali da im prilaz kućama i imanju bude asfaltiran, iako kako kažu, žive na samo 4 kilometra od centra grada. Zahvaljujući organizovanosti samih građana i pomoći lokalne samouprave, ova važna deonica puta koju koristi veći broj domaćinstava konačno je uređena.

IL-asfaltiranje-dragicevic2 Dragićevići konačno dobili asfaltni put

Ukupna vrednost radova iznosi 7.310.000 dinara, od čega su 2.000.000 obezbedili sami meštani, a razliku opština Ivanjica iz svog budžeta. Tako je spojen postojeći asfaltni put kod mosta na reci Moravici koji spaja naselja Senjak i Šume.

  • IL-asfaltiranje-dragicevic-vukasin Dragićevići konačno dobili asfaltni put

    Vukašin Dragićević

    „Naše selo je još daleke 1946. godine dobilo struju, a tek u dvadeset prvom veku dobijamo asfaltni put. Veoma sam radostan zbog toga i zahvalan opštini, meštanima i svim ljudima dobre volje koji su pomogli da se ovo uradi“, kaže za InfoLIGU Vukašin Dragićević, šezdesetpetogodišnjak rodom iz ovog sela koji živi u Beogradu, ali veliki deo vremena provodi u Dragićevićima.

U ponedeljak će početi asfaltiranje još jedne deonice puta u ovom naselju. Duga je oko 400 metara i vodi u zaselak Milutinovići.

Put koji prolazi kroz Dragićeviće dalje nastavlja prema Lisi i Drenovi, pa se stanovnici nadaju da će jednog dana i on biti asfaltiran.

IL-asfaltiranje-dragicevic Dragićevići konačno dobili asfaltni put

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *