Eko kamp na Goliji okupio stotine mladih iz čitave Srbije

IL-eko-kamp-2018-kzm Eko kamp na Goliji okupio stotine mladih iz čitave Srbije

Lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica u saradnji sa odredom izviđača „Ratko Sofijanić“ i ove godine je na Goliji uspešno realizovala ‘’Eko kamp 2018“.  Reči dobrodošlice kamperima koji su pristigli iz destak gradova Srbije, na  zvaničnom otvaranju, uputio je koordinator Kancelarije za mlade opštine Ivanjica, Ivan Stamenić. Tom prilikom učesnici kampa su detaljno upoznati sa aktivnostima i pravilima ponašanja. Ovogodišnja akcja okupila je oko 100 mladih. Oni su imali priliku da nauče dosta o prirodi i zdravoj životnoj sredini sa akcentom na značaju Parka prirode “Golija”. Takodje su kroz igru i druženje stekli određene veštine i upoznali se sa pravilima i običajima u prirodi, kao i o svojoj bezbednosti u istoj. Mladi su takođe uživali u sportskim i kulturnim sadržajima Kampa.

IL-eko-kamp-2018-kzm1 Eko kamp na Goliji okupio stotine mladih iz čitave Srbije

Prvi dan održano je i predavanje na temu „Park prirode – Golija“ kako bi se učesnici kampa upoznali sa mestom na kojem se kamp realizacije, a takođe i zbog promocije same Golije kao turističke destinacije.

IL-eko-kamp-2018-kzm2 Eko kamp na Goliji okupio stotine mladih iz čitave Srbije

Naredni dan počeo je sa realizacjom radne akcije uređivanja Gradskog parka koja je protekla uspešno sa dosta odrađenog posla. Učesnici ‘’Eko kampa 2018’’ su sa odredišta došli u Ivanjicu gde su učestvovali u farbanju dela parka gde se nalaze sprave za decu. Dan je propraćen i sportskim sadržajima realizacijom takmičenja u Orijentiringu u samoj okolini Omladinskog kampa, gde su se mladi kroz igru upoznali sa okolinom i naučili osnovna pravila orjentacije u prostoru. Najbolji su i nagrađeni. Prvi dan mladi učesnici kampa su završili uz muziku i logorsku vatru u sjajnoj atmosferi.

IL-eko-kamp-2018-kzm4 Eko kamp na Goliji okupio stotine mladih iz čitave Srbije

Treći dan, kao najdinamičniji, bio je propraćen igrama bez granica na novoizgrađenom Avantura parku i u prostoru Omladinskog kampa. Ostatak dana posvećen je sportu na Tičar jezeru, starim sportskim disciplinama (kamena s ramena, nadvlačenje konopca…), organizovano je i takmičenju u malom fudbalu. U sve tri takmičarske igre pobednici su u večernjim satima uz muzički program bili i nagrađeni peharima i drugim nagradama.

IL-eko-kamp-2018-kzm5 Eko kamp na Goliji okupio stotine mladih iz čitave Srbije

IL-eko-kamp-2018-kzm6 Eko kamp na Goliji okupio stotine mladih iz čitave Srbije

Pre zatvaranja organizovana je ekološka akcija u kojoj je sređen kompletan prostor “Omladinskog kampa”.

Organizatori se zahvaljuju mladim učesnicima ovogodišnjeg kampa, organizacijama, institucijama i komšijama na Dajićkom brdu koji su pomogli realizaciju planiranih aktivnosti.

IL-eko-kamp-2018-kzm3 Eko kamp na Goliji okupio stotine mladih iz čitave Srbije

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *