”Dan pešačenja u Srbiji” biće obeležen i u Ivanjici

Na inicijativu Ministarstva omladine i sporta, a uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva zaštite životne sredine, Planinarski savez Srbije pokrenuo je program razvoja zdravih načina života u Srbiji kroz rekreativno-sportsku disciplinu – PEŠAČENJE. Cilj akcije „Dan pešačenja u Srbiji“ je dugoročan – podići svest o značaju pešačenja za zdravlje i da pešačenje kao rekreacija postane zdrava navika.

IL-dan-pesacenja-18 ''Dan pešačenja u Srbiji'' biće obeležen i u Ivanjici

Planinarsko društvo „Golija“ u saradnji sa lokalnom samoupravom, 15. septembra organizuje „Dan pešačenja u Ivanjici“. Tim povodom pozivaju građane da svojim učešćem aktivno podrže ovu važnu manifestaciju.

Otvaranje akcije zakazano je za 9.30 časova, a početak pešačenja za 10 časova. Kolona učesnika kretaće se preko kamenog mosta do Vidinog Krša, gde se vrši razdvajanje u dve grupe. Prva grupa mlađih učesnika i onih koji ne mogu puno da pešače se vraća u grad, a druga grupa, ko želi i može, nastavlja rutu crnjevačkim putem do Beševića konaka gde je planirano kratko zadržavanje, a zatim se spušta do osnovne škole „Kirilo Savić“ gde se šetnja završava.

Dužina prve staze je 3,5 kilometara i spada u lakše pešačke staze pogodne za sve uzraste. Druga, kružna staza, duga je 4,8 kilometara i takođe spada u lakše.

Prema propozicijama i protokolu organizatora, učešće u pešačenju je na sopstvenu odgovornost u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti Planinarskog saveza Srbije, samostalno ili uz pratnju roditelja ili nastavnika. Od učesnika traže da ponesu adekvatnu odeću i obuću prilagođenu vremenskim uslovima i sportskim aktivnostima, vodu i hranu prema potrebi.

Kolonu pešaka obezbeđivaće adekvatne službe policije i Doma zdravlja, kao i članovi PD „Golija“.

Akciju „Dan pešačenja u Ivanjici“ podržavaju i Sportski savez Ivanjice, ovdašnja Turistička organizacija, mnogobrojna preduzeća i radne organizacije.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *