Ivanjica – Saopštenje FK Javor Matis

FK Javor Matis oseća potrebu da se, povodom utakmice Prve lige Srbije protiv Železničara iz Pančeva, saopštenjem obrati javnosti. Nakon saopštenja našeg poslednjeg rivala, u kojem se ističe nezadovoljstvo suđenjem i insinuira da je sudija Igor Kovačević tendenciozno poslat u Ivanjicu (mada Pančevci isto tako kažu da ne veruju da su navodne greške bile namerne, ali ipak sumnjaju), FK Javor Matis želi da upozna javnost sa dešavanjima sa jučerašnje utakmice, izrekne svoje nezadovoljstvo suđenjem i odgovori rivalu.

Smatramo da je najveća, kardinalna greška, načinjena sredinom prvog dela utakmice, kada je defanzivac gostujućeg tima Dašić sa leđa srušio napadača Javor Matisa, Obioru Oditu, na svega dva-tri metra od gola, u situaciji u kojoj je samo trebalo da sprovede loptu u mrežu. Situacija nije bila diskutabilna za prisutne na stadionu ni u trenutku u kojem se odigrala, a to je potvrđeno i nakon pregledanog snimka. Javor Matis oštećen je u toj situaciji, pri rezultatu 0:0, za jedanaesterac, koji bi sa sobom povukao i javnu opomenu za defanzivca Železničara. Verujemo da je ovaj momenat, u prvoj četvrtini utakmice, znatno više mogao uticati na ishod meča nego drugi žuti karton za goste na pet minuta pre kraja, nakon kojeg je rezultat ostao isti.

Na insinuacije da je četvrti sudija „komšija Ivanjičana iz Guče“, podsećamo da je Železničar iz Pančeva, a glavni sudija iz Beograda, koji je Pančevu bliži nego Guča Ivanjici. Isto tako podsećamo i na činjenicu da je isti taj četvrti sudija u nekoliko navrata mogao da reaguje i sugeriše glavnom arbitru da rezervne fudbalere Železničara kazni kartonima, jer su u pojedinim trenucima više vremena proveli van restriktivnog prostora i u terenu nego na klupi. Jedan od njih je i rezervni fudbaler kojeg gosti u svom saopštenju pominju – Tripković – koji je isključen zbog prigovora u finišu utakmice, iako je zbog ponašanja i ulazaka u teren sudija to trebalo da uradi znatno ranije.

IL-Stadion-FK-Javor-Matisa- Ivanjica - Saopštenje FK Javor Matis

FK Javor Matis je nezadovoljan što Pančevci prstom upiru u Javor, iako je naša ekipa najviše od svih klubova oštećena u dosadašnjem toku prvenstva, a posebno u Šapcu, kada je Pančevac Janjuš oštetio Javor, ne dosudivši mu tri jedanaesterca i poništivši čist pogodak. Isto tako, Javor nije javno govorio o činjenici da je čak osam sudija dobilo loše ocene zbog utakmica u kojima je naš klub oštećen, već se fokusirao na teren i pokušao da igrama pokaže da mu pripada mesto u Super ligi.

FK Javor Matis nada se da će u nastavku prvenstva, u utakmicama koje direktno odlučuju o plasmanu u Super ligu, Sudijska organizacija delegirati sudije koje su dorasle zadatku i koje će na pravi način deliti pravdu, čime će doprineti da zaista najbolje ekipe izbore plasman u viši rang, na osnovu prikazanog na terenu.

FK Javor Matis

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *