”Pozajmljivali” kola i vozikali se po gradu

Prošlog vikenda u Ivanjici su se dogodile dve nesvakidašnje krađe. Miroslavu Drndareviću (67), iz naselja Dubrava, nestao je automobil iz dvorišta u noći između subote i nedelje.

IL-voznja-kradja ''Pozajmljivali'' kola i vozikali se po gradu

  • „Supruga i ja smo se vratili sa koncerta Harisa Džinovića negde oko ponoći. Po običaju, s obzirom na to da živimo u mirnom kraju, ostavio sam ključ u automobilu. Ujutru, kad sam video da mi nema kola, odmah sam prijavio policiji. U međuvremenu mi je javljeno da mi je auto viđen na Grabovici, parkiran uz samu cestu. Nije bio oštećen, niti slupan, ali nije ni bio u voznom stanju. Naknadno smo utvrdili da kvar ima veze sa elektonikom, što je sreća u nesreći, jer je pitanje dokle bi počionici otišli i da li bi došlo do većih posledica“– kaže Miroslav Drndarević.

Kako saznajemo, isti slučaj dogodio se samo nekoliko sati kasnije, u nedelju, oko 7 ujutru u centru grada.

  • „Parkirao sam auto kod službenog ulaza marketa u kom radim. Nemam naviku da vadim ključ iz kola, jer vrlo često zaboravim gde sam ga ostavio, a i nikad mi se nije desilo da mi je nešto nestalo. Oko 10 do 8 sam primetio da mi nema auta, i u prvi mah sam pomislio da je šala u pitanju. Sačekao sam par minuta i ubrzo shvatio da su mi kola ukradena. Prijavio sam policiji, ali sam se i sam aktivirao u potrazi. Kolege iz okolnih marketa su mi izašle u susret i pregledale snimke sa sigurnosnih kamera, nakon čega sam ustanovio da vozilo nije napustilo Ivanjicu. Negde pre 5 mi je javljeno da su kola nađena na Kušićanu. Kada sam otišao na lice mesta video sam da je u kolima sve onako kako sam ostavio, čak je i ključ na mestu gde ga inače držim. Prosto kao da se neko poslužio mojim automobilom da se odveze do odredišta.“ kaže D.G., vlasnik „pozajmljenog“ automobila.

Oba slučaja uredno su prijavljena policiji, ostaje da se vidi kakve mere će biti preduzete, s obzirom na to da je očigledno da namera počionica nije bila da se automobili prerodaju, otuđe u tom smislu. Da li su u pitanju maloletnici, željni uzbudljive noći ili je nešto drugo razlog ovih nesvakidašnjih incidenata, ostaje da utvrdi dalja istraga. Jedno je sigurno, Ivanjičani više neće moći mirne glave da ostavljaju svoja vozila nezaključana.

You may also like...

2 Responses

  1. Homo politicus kaže:

    Ajde ne lupetaj reč “cesta” je srpska reč kao što je “tisuća” takođe srpska reč koja se nalazi u Zakoniku cara Dušana….

  2. Nenad kaže:

    “Uz cestu.” jesmo li mi to u Hrvatskoj? Ja sam Srbin i molim Vas da mi prevedete taj izraz, uopšte ne mogu da ukapiram uz STA su ostavili taj auto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *