Usvojen rebalans budžeta opštine Ivanjica

Odbornici Skupštine opštine Ivanjica usvojili su tokom današnjeg zasedanja redalans budžeta za ovu godinu. Osnovni razlog za donošenje ove odluke je da bi se stvorio neophodan pravni okvir za izvršenje određenih rashoda, koji nisu bili predviđeni osnovnom odlukom o budžetu, a sredstva za njih se obezbeđuju sa pozicija koje neće biti izvršene do kraja godine.

IL-sednica-rebalans Usvojen rebalans budžeta opštine Ivanjica

„Ovom odlukom se ne menja osnovni okvir lokalne kase, već se vrše promene na onim budžetskim pozicijama za koje je evidentno da neće biti iskorišćenje do kraja godine ili gde je evidentno da nisu planirane u dovoljnom iznosu“, rekao je tokom predstavljanja predloga odluke o rebalansu, Slobodan Popović, načelnik odeljenja za finansije opštine Ivanjica.

 

Rebalansom budžeta predviđena su sredstva za projekat otvaranja Hadži Prodanove pećine – 12.835.000 dinara, izgradnju magistralnog cevovoda Sponit – Javor – 9.000.000 dinara, urgentno i periodično održavanje saobraćajne infrastrukture u iznosu od 4.000.000 dinara.

 

Rebalanskom budžeta obezbeđena su sredstva za postavljanje semafora u školi u Crnjevu – 1.300.000 dinara, opremanje dva računarska kabineta u Gimnaziji – 4.510.000 dinara, video nadzor u OŠ „Milinko Kušić“ u Ivanjici – 700.000 dinara.

 

Preraspodelom su obezbeđena i dodatna sredstva za uređenje kraka 1 i 2 ulice Druge proleterske brigade – 2.500.000 dinara, naknadu protivgradnim strelcima – 400.000 dinara, izgradnju vodovoda u Beloj Crkvi – 5.000.000 dinara i nabavku stočne vage – 400.000 dinara.

 

Za izgradnju kanalizacije Gliječki potok predviđeno je 900.000 dinara, za izgradnju ZIP LINE 3.170.000 dinara i 490.000 za zakup bine za potrebe festivala Nušićijada. Rebalansom je odvojeno i 2.000.000 dinara za projekte u oblasti seoskog turizma.

 

Sredstva za navedene namene obezbeđena su kroz uštede u postupcima javnih nabavki za projektnu dokumentaciju deponije Grbavčevica, izgradnju vrtića u Crnjevu, izgradnju javne rasvete, kao i odustajanja od projekata rekonstrukcije ulice Nade Popović zbog nerešenih imovinskih odnosa, izgradnje sportskog centra, te projekta adaptacije i rekonstrukcije škole u Kušićima.

 

Odbornici lokalnog parlamenta doneli su odluku o ekonomski najnižoj ceni po kojoj se obavlja auto-taxi prevoz putnika mora obavljati na teritoriji Ivanjice. Prema toj odluci, start je 80, vožnja po kilometru 50, a čekanje klijenta 500 dinara po satu.

 

Parlament je usvojio i predlog po kome se lokalne takse za zauzimanje javnih površina u gradu (bašte kafića) sa 24 smanjuju na 16 dinara po kvadratnom metru, bez povećanja tokom trajanja festivala Nušićijada.

You may also like...

3 Responses

  1. Dejan kaže:

    Какав зип лајн? Где? Кад? Коме?

  2. Milica kaže:

    Kakvi su to kabineti za 4.500.000 dinara?Sta tu ima?To nije bas realna cena

  3. Kaldrmaš kaže:

    Odlična ideja da se smanji cena za bašte kafića, a cene u njima kao u Knez Mihajlovoj. Za Nušićijadu cena ista, a oni rade nivelaciju cena i pljačkaju Ivanjičane za festival, zgrnu ogromne pare, a za festival daju šipak… Sramota!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *