Sredstva za sufinansiranje verskih zajednica i amaterskog kulturnog stvaralaštva

Opštinsko veće opštine Ivanjica, na sastanku održanom 17. jula donelo je odluku o sufinansiranju programa crkava i verskih zajednica i udruženja u oblasti kulturno-umetničkog stvaralaštva u ovoj godini iz lokalnog budžeta.

 

IL-crkva-ivanjica-2 Sredstva za sufinansiranje verskih zajednica i amaterskog kulturnog stvaralaštva

Za ove namene izdvojeno je ukupno 2.000.000 dinara, a na osnovu konkursa i odluke veća, novčana sredstva dobiće: Srpski pravoslavni manastir Kovilje za uvođenje grejanja u crkvi – 400.000 dinara, Srpska pravoslavna opština Ivanjica za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju crkve Sv. cara Konstantina i carice Jelene u Ivanjici – 800.000 dinara, Srpska pravoslavna crkvena opština Luke za izradu hidroizolacije temelja crkve posvećene Pokrovu presvete Bogorodice u Lukama – 400.000 dinara i Srpska pravoslavna crkvena opština Radaljevo za rekonstrukciju fasade i zvonare i izgradnju nadstrešnice na crkvi Sv. Georgija – 400.000 dinara.

 

Na osnovu odluke, sa svakom od crkava, čiji će se programi u ovoj godini sufinansirati sredstvima opštinskog budžeta, biće zaključen ugovor kojim će biti definisana namena, uslovi i način sufinansiranja.

 

Opštinsko veće donelo je odluku i o sufinansiranju  projekata, odnosno programa javnog interesa udruženja civilnog društva u oblasti amaterskog kulturnog i umetničkog stvaralaštva u ovoj godini. Za projekat „Doprinos očuvanju srpske tradicije“, Udruženje izvornih pevačkih grupa „Stari Vlah“ iz Ivanjice dobiće 300.000 dinara.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *