Na poslednjoj sednici podnet i izveštaj o stanju lokalnih puteva posle bujičnih poplava

U okviru današnjeg zasedanja ivanjičkog parlamenta, na predlog odbornika „Nove Srbije“ Ivana Mikarića naknadno je uvrštena tačka o stanju puteva na ivanjičkoj teritoriji u uslovima vanredne situacije.

Predsednik opštine, Zoran Lazović, prvenstveno je istakao svoju zabrinutost, ali i nadu da će građani imati razumevanja, s obzirom na to da je opština, od petog maja, kada je proglašena vanredna situacija, pogođena gotovo svakodnevnim obilnim padavinama.

skupstina Na poslednjoj sednici podnet i izveštaj o stanju lokalnih puteva posle bujičnih poplava

Putna infrastruktura je pretrpela velika oštećenja, pogotovo u podgolijskim krajevima gde su najteže pogođena područja  Ostatije, Pridvorice, Devića, Brusnika i okoline.

„Svakodnevno radimo sve što je u našoj moći da saniramo štetu puteva, ali nam vremenske prilike nikako ne idu u korist. Formirali smo komisiju koja je redovno izlazila na teren i pravila procenu i zapisnike koji su dostavljeni Vladi Republike Srbiju, Ministarstvu finansija i Kabinetu predsednika Republike. Pored toga, imali smo sastanke u Vladi, kao i Kancelariji za vanredne situacije, sve u cilju nabavke što više sredstava za rekonstrukciju i revitalizaciju saobraćajnica. Iz skromnog opštinskog budžeta izdvojili smo 5,5 miliona dinara za urgentno održavanje, a poslali smo i zahtev za 30 miliona nenamenskih sredstava. Vlada Republike Srbije izdvojila je značajna sredstva za štete nastala od poplava na teritoriji cele Srbije, a mi očekujemo da će s’obzirom na posledice dobar deo biti opredeljen za  opštinu Ivanjica. Takođe, od 20. jula Vojska Srbije radi na sanaciji puteva u podgolijskom kraju. U suštini naš jedini problem jeste kiša, koja svakodnevno pada i ometa rad.“- kaže predsednik  opštine Ivanjica, Zoran Lazović.

On je ujedno iskoristio priliku da najavi asfaltiranje puta Pridvorica-Devići, u dužini od 8,3 kilometara, za koji su izdvojena sredstva preko 280 miliona dinara.

You may also like...

1 Response

  1. Zvonko kaže:

    Svaka mu je zlatna bravo Lazovicu vidi se da ova carsija napreduje u svakom poglebu primecuje se boljitak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *