Društvo za zaštitu životinja ”Otvoreno srce” iz Ivanjice apeluje da se prestane sa nasiljem nad životinjama

Društvo za zaštitu životinja  „Otvoreno srce“ iz Ivanjice se neprestano bori protiv svih vrsta agresije i nasilja nad životinjama. U poslednjih mesec dana u našoj opštini su vrlo česti vatrometi, pucanje iz vatrenog oružja i ostala upotreba pirotehnike. Puca se skoro svaki dan. Ugrožene su ne samo životinje već i čitava priroda, kao i svi mi koji svojim nezadovoljstvom reagujemo i protiv smo ove loše navike naših sugrađana.

Pucanje iz vatrenog oružja po proslavama strogo je zabranjeno, za ovakvo ponašanje može se dobiti čak 10 godina zatvora, a jedina civilna lica koja smeju da pucaju na otvorenom su lovci i to van naseljenog mesta u određenom vremenskom periodu. Zakon nalaže da niko u Srbiji ne može da puca iz vatrenog oružja mimo posebnih prostorija koje su za to određene.

naslovna-kucici Društvo za zaštitu životinja ''Otvoreno srce'' iz Ivanjice apeluje da se prestane sa nasiljem nad životinjama

Društvo za zaštitu životinja “Otvoreno srce” osuđuje svaki vid agresije. Veliki broj Ivanjičana ima kućne ljubimce kojima svaki pucanj izaziva sres. Upozoravamo vas da zbog stresa životinja može doživeti infarkt, ali i pobeći od straha ili nastradati. Već imamo nekoliko takvih slučajeva. Dakle, pucnjava je za životinje, ne samo stres, nego pitanje života.

Zbog naših životinja, a i zbog nas samih, tražimo da se sprovede i poštuje Zakon o javnom redu i miru. Ukoliko se obaveza MUP-a ne ispoštuje bićemo prinuđeni da se obratimo višim instancama.

 

Društvo za zaštitu životinja „Otvoreno srce“

You may also like...

1 Response

  1. Vuk kaže:

    I mi ostali gradjani smo protiv napustanja kucnih ljubimaca na ulicu posle izvesnog zadovoljstva sa njima.Pune su nam ulice napustenih kucadi.Dali i mi ostali gradjani mozemo imati svoj mir prilikom kretanja.I sam se pitam kako do sada nisam dobio infakt od istih kad ti pridje blizu i zalaje na tebe tj mene ili u prolazu pak iz nekog dvorista.Ne ocigledno je mnogo bitnije da pas nedobije infarkt nego covek,jer ocigledno nasa buducnos je u kucadma,a ne u deci i ljudima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *