Odloženo uklanjanje betonskog mosta zbog visokog vodostaja Moravice

Radovi na uklanjanju pešačkog mosta ispred brane na reci Moravici u Ivanjici, planirani za ovu nedelju, odloženi su zbog vremenskih neprilika. Kako InfoLIGA saznaje u vrhu JP „EPS“, razlog za prolongiranje je visok vodostaj reke koji bi mogao da ugroži ljudstvo i mašine predviđene za rušenje betonske staze.

infoliga-android-uskoro-306-150x150 Odloženo uklanjanje betonskog mosta zbog visokog vodostaja Moravice

Inženjeri ovog preduzeća početkom nedelje obišli su lokaciju i buduće gradilište, ustanovivši da u ovom trenutku nema uslova za planirane poslove, zbog čestih i intenzivnih padavina u proteklom periodu, koje su podigle vodostaj reke. Rušenje mosta mora biti obavljeno iz samog korita, mašine moraju biti u neposrednoj blizini mosta, a to je u ovom trenutku nemoguće. Rizik je isuviše veliki, a i sam prilaz građevinskim mašinama je nemoguć u datim okolnostima, kažu u EPS-u.

Kako su nam rekli, čim se stvore uslovi, otpočeće uklanjanje mosta a nakon toga i izgradnja nove minihidrocentrale koja će godišnje proizvoditi preko dva miliona kilovat sati struje.

You may also like...

1 Response

  1. ivanjicanin kaže:

    Samo 150 m uzvodno radnici nesmetano rade obalo utvrdu u recnom koritu bez bojazni od velikog vodostaja . Cinimi se da neko nekog ovde zavlaci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *