Mali čuvari velikih dela u priličkoj školi (VIDEO)

U Osnovnoj školi „Sreten Lazarević“ u Prilikama nastavljena je realizacija projekta „Raskovnik“, u okviru kog su održane radionice za učenike ove obrazovne ustanove. Ovaj projekat primenjuje se u saradnji sa Udruženjem Čuvari dela Vuka Karadžića iz Čačka tokom čitave školske godine i na taj način doprinosi očuvanju tradicije i srpske narodne kulture. Kroz razne aktivnosti, učenici su obučavani za terenska istraživanja i prikupljanje folklorne građe. Obilazili su najstarije meštane sela, beležili stare priče i prikupljali stare predmete. Rezultat rada je tematski rečnik koji broji preko 100 reči, terenska zbirka koja sadrži mnoštvo priča o životu nekada i edukativni panoi koji će biti izloženi u osnovnoj školi u Prilikama.

Radionice koje su održane u školama širom Srbije bile su veoma uspešne, a i učenici sami ističu svoju zaintersovanost u čuvanju tradicije i kulture.

il-prilicka-skola-raskovnik- Mali čuvari velikih dela u priličkoj školi (VIDEO)

Tokom naredne nedelje učenici osnovne škole Milinko Kušić ugostiće svoje drugare iz Prilika, gde će u okviru radionice koja će se održati povodom Vukovih dana biti u prilici da nauče mnogo o tradiciji srpskog naroda.

il-prilike-2 Mali čuvari velikih dela u priličkoj školi (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *