„Promoteri socijalne inkluzije“ – zajednička borba za izjednačene uslove i ravnopravnost mladih sa hendikepom

Ivanjica – Udruženje studenata sa hendikepom i Nacionalna kancelarija za mlade sprovode projekat „Mentorstvo aktivnih omladinskih inkluzivnih timova u lokalnim zajednicama“ koji je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta, s ciljem podizanja svesti o socijalnoj inkluziji i uključivanja srednjoškolaca sa hendikepom u društvene aktivnosti lokalne zajednice.

Na projektu učestvuje šest omladinskih inkluzivnih timova iz šest različitih lokalnih zajednica: Kragujevac, Šabac, Loznica, Osečina, Valjevo i Ivanjica, pri čemu svaki omladinski inkluzivni tim u svom sastavu ima predstavnika Kancelarije za made i po jednog srednjoškolca ili srednjoškolku sa hendikepom i bez hendikepa.

Projekat doprinosi osnaživanju srednjoškolaca i srednjoškolki sa hendikepom za aktivno uključivanje u sve društvene aktivnosti, ali i za nastavak obrazovanja. Takođe, Kancelarije za mlade iz lokalnih zajednica moći će da osnažene mlade sa hendikepom uključe u svoje aktivnosti, podignu svest lokalnih zajednica o pravima osoba sa hendikepom, kao i da u okviru svojih narednih projekata i događaja šire svest o važnosti inkluzivnog društva.

Glavni zadatak projekta je obezbeđivanje podrške učenicima sa hendikepom kroz podršku vršnjačkih edukatora i angažovanje lokalnih Kancelarija za mlade u kreiranju servisa podrške za mlade sa hendikepom, kao i osnaživanje mladih sa hendikepom za uloge vršnjačkih mentora, čime se obezbeđuju resursi u lokalnoj zajednici koji mogu biti angažovani kao podrška u uključivanju mladih sa hendikepom u omladinski rad.

U skladu sa planiranim aktivnostima na projektu u ponedeljak 28.11.2022. godine u periodu od 12h do 14h u holu OŠ „Kirilo Savić“ Opština Ivanjica biće realizovana akcija „Promoteri socijalne inkluzije“.

Pridružite nam se u zajedničkoj borbi za izjednačene uslove i ravnopravnost mladih sa hendikepom!

Promoteri-socijalne-inkluzije „Promoteri socijalne inkluzije“ - zajednička borba za izjednačene uslove i ravnopravnost mladih sa hendikepom

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *