U Lučanima procenjuju štetu od sinoćnjeg nevremena

Povodom sinioćnjeg nevremena koje je zahvatilo delove lučanske opštine održana je hitna sednica opštinskog štaba za vanredne situacije na kojoj je razmatrana informacija o nastaloj šteti izazvanoj  jakom kišom i gradom.

IL-lamontana-logo-TEXT U Lučanima procenjuju štetu od sinoćnjeg nevremena

Štab je doneo zaključak o formiranju komisije za procenu nastalih šteta na poljoprivrednim kulturama i komisije za procenzu štete nastale na infrastrukturnim objektima, putevima, mostovima i propustima.

Gradjani  iz mesnih zajednica u Donja Kravarica i Lis kao i drugi koji su pretrpeli štetu da mogu izvršiti prijave na odgovarajućim obrasima u lokalnoj samoupravi

Naime, tokom jučerašnjeg dana u intervalu od 21 do 22 časa na teritoriji lučanske opštine pala je velika količina grada, Ovom nepogodom posebno su zahvaćene mesne zajednice Donja Kravarica i Lis. Grad i kiša su doneli velike štete na voćnjacima i poljoprivrednim kulturama. Takođe, usled ovih nepogoda došlo je i do oštećenja puteva posebno nekategorisanih kao i pojave novih klizišta. U sinoćnem nevremenu dejstvovano je sa osam protivgradnih stanica i utrošeno je ukupno 68 protivgradnih raketa.

Štab obaveštava građane posebno iz mesnih zajednica u Donjoj Kravarici i Lisu da mogu izvršiti prijave nastalih šteta na odgovarajućim obrascima u lokalnoj samoupravi.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *