Ivanjica: Mila slatke muke na selu ne bi menjala za svu raskoš grada (VIDEO)

Mila Simeunović iz ivanjičkog zaseoka Varjače majka je dvoje mališana i domaćica koja pored posla u kući obavlja i sve druge poslove na njivi i u štali a stigne da iskaže i svoju kreativnost uređujuči dom na poseban način. Iako većina žena njenih godina ne bi razumela težak život i svakodnevne obaveze na selu, Mila kaže da je zadovoljna i da ne pati za gradskom vrevom.

Simeunovići na svom malom ranču imaju ovce, svinje, kokoške ali najviše vremena ipak provode u malinjacima i voćnacima koji se prostiru na površini od preko 70 ari. Ova mlada žena ne oslanja se ni na čiju pomoć, svesna je da jedino predanim radom može ostvariti dobar rezultat i novčanu satisfakciju. Što bi naš narod rekao: ’’Nema hleba bez motike.’’

il-kokoske- Ivanjica: Mila slatke muke na selu ne bi menjala za svu raskoš grada (VIDEO)

 

Mila svoju decu uči da budu radni i odgovorni, a o to gde će ih put odvesti, kaže, biće isključivo njihova odluka. Život žene na selu nije lak, međutim Mila se nada da će uz pomoć države, u vidu subvencija i olakšica za poljoprivrednike, mladi  slediti njen primer i vratiti život u ruralna područja Srbije.

il-ovce Ivanjica: Mila slatke muke na selu ne bi menjala za svu raskoš grada (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *