Izabran izvođač prve faze razvoja ski centra Golija

Nakon sprovedenog tendera, JP „Skijališta Srbije“ donelo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju prve faze razvoja skijališta Golija. U pitanju je konzorcijum koga čine preduzeća: „Elkoms“ i „DHC Inženjering“ iz Beograda, „Sremput“ iz Rume i TNT Minerals“ iz Raške.

IL-lamontana-logo-TEXT Izabran izvođač prve faze razvoja ski centra Golija

Ovaj konzorcijum bio je jedini koji je dostavio ponudu, a prema odluci o dodeli ugovora, predmetni radovi koštaće 90.000.000 dinara. Podrazumevaju izradu projektno-tehničke dokumentacije i izvođenje radova na izgradnji pristupnog puta do ski centra sa pratećim parkingom, po sistemu „ključ u ruke“ i izradu projektno-tehničke dokumentacije za dve ski staze i žičaru, kao i vezne ski puteve do polazne i izlazne stanice žičare.   

Planskom dokumentacijom je predviđena izgradnja saobraćajnice „S1“, čija je funkcija da poveže put Golijska reka – Odvraćenica sa parkingom u okviru kompleksa ski centra. Dužina saobraćajnice od ukrštanja sa pomenutim putem do ukrštanja sa planiranom saobraćajnicom „S3” iznosi 587 metara. 

U okviru parkinga, u prvoj fazi biće izgrađeno 8 parking mesta za autobuse i 110 mesta za putničke automobile.  

Pomenuti konzorcijum je prema ugovoru obavezan da izradi projektno-tehničku dokumentaciju za dve ski staze i šestosednu žičaru isklopivog sistema. U sklopu ovog posla biće projektovani i vezni putevi od parkinga do polazne i izlazne stanice žičare, kao i platoi dovoljnih dimenzija prema potrebama skijaša i njihovog ukrcavanja odnosno iskrcavanja, na polaznoj i izlaznoj stanici žičare. 

Šestosedna žičara imaće dužinu od 1.450 metara i savladavaće visinsku razliku od 322 metra. Ski staza 1 biće duga 1.600, a ski staza 2 – 1.423 metra, dok će obe savladavati visinsku razliku od po 300 metara. 

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je InfoLIGA došla, radovi na prvoj fazi izgradnje budućeg modernog ski centra na Goliji, trebalo bi da počnu tokom ovog meseca. 

infoliga-android-uskoro-306 Izabran izvođač prve faze razvoja ski centra Golija

You may also like...

2 Responses

  1. сале kaže:

    Izabrani “prvi” izvodjaci,pa zar nije trebalo dosada svi da budu poznati…ista prica kao i sa skolom u Crnjevu- prvi zavrsili…drugih nema….raspust prolazi…septembar dosao…pare oprate… Pojeo vuk magarca… Demantujte me pa uradite zapoceto…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *