38 godina folklora (VIDEO)

U okviru svečanog obležavanja Dana opštine Ivanjica održan je tradicionalni godišnji koncert folklornog ansambla Doma kulture. KUD „Doma kulture Ivanjica“ ove godine slavi trideset i osam godina postojanja i broji  oko 150 članova od dečijeg do nastarijeg uzrasta.

premiertaxibannertext474 38 godina folklora (VIDEO)

Na svom repertoaru imaju više od trideset koreografija vrsnih koreografa Olge Skovran, Dragomira Vukovića, Dobrivoja Putnika i drugih. KUD od svog postojanja radi pod rukovodstvom koreografa Gordane Spasović, nekadašnjeg člana ansambla „Kolo“.

U okviru koncerta ivanjičkoj publici predstavili su se i igrači iz prijateljskih kulturno-umetničkih društava iz Požege, Čačka i Lučana sa igrama iz Leskovca i Srbije, i koreografijama Crnorečje, Levač i Dragačevo.

Posebne emocije na sceni izazvalo je opraštanje ansambla od igrača Anđele Milunović i Nikole Milosavljevića , koji se zbog fakultetskih obaveza pozdravljaju sa folklornom karijerom.

You may also like...

1 Response

  1. Anka kaže:

    Odlican koncert folklornog ansambla,svaka cast.
    Osim sto su dva snimatelja amatera stajala na sred sale i zaklonili vidik polovini sale ali to je verovatno propust Doma kulture

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *