Program obeležavanja Dana opštine Ivanjica

Opština Ivanjica će svoj dan proslaviti u subotu 16. juna. Ovaj datum svečano se obeležava u znak sećanja na dan kada je knez Mihailo Obrenović ukazom iz 1866. godine Ivanjicu proglasio varošicom. 

premiertaxibannertext474 Program obeležavanja Dana opštine Ivanjica

Odluka je ustanovljena pre nekoliko godina, a do tada se obeležavao 13. septembar, kao dan kada je Ivanjica oslobođena u Drugom svetskom ratu.

Prema programu obeležavanja Dana opštine,16. juna u 13 časova, u pozorišnoj sali Doma kulture biće održana Svečana sednica Skupštine opštine Ivanjica u okviru koje će biti uručene Junske nagrade. Nakon toga, sledi kratak kulturno-umetnički program u kome učestvuje gradski hor i folklorni ansambl.

Zvanice, kao i zainteresovani građani biće u prilici da u 20 časova pogledaju predstavu „Profesionalac“ u izvođenju pozorišta iz Gornjeg Milanovca. Cena karte je 200 dinara, a sav prikupljen prihod biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Protokol proslave započet  11.juna koncertom folklornog ansambla Doma kulture, nastavlja se i u utorak 12.juna projekcijom dokumentarnog filma o Svetozaru Botoriću, prvom srpskom filmskom producentu, rođenom Ivanjičaninu.

Petak, 15.jun, rezervisan je za školski program u 12 časova, koncert KUD-a „Moravica“ u 18 časova, kao i izložbu dečjih likovnih radova na temu „Ne treba proći treba pomoći“ u holu „Doma kulture“.

You may also like...

1 Response

  1. Ja78 kaže:

    Baš fino. Da se nešto i lepo dešava u našoj Ivanjici. 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *