Ivanjičani licencirani za uslugu licni pratilac

Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu „Ivanjica“ je ovlašćeni licencirani  pružalac usluge lični pratilac deteta i usluge dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u više opština i gradova u Srbiji. Jedna od aktivnosti koje sprovode stručni radnici Društva za DCP Ivanjica je i obuka ličnih pratilaca po akreditovanom programu prema kojem je do sada obučeno više od dve hiljade ljudi na nivou Republike.

Ivanjičani će licencirani program obuke sprovesti i u Loznici. USluga počinje sa primenom od dana potpisivanja ugovora, a neposredani rad sa korisnicima i praćenje, započeće 1. septembra.

  • U kordinaciji sa gradskom upravom i Službom za društvene delatnosti biće odabrano 30 lica koja će završiti akreditovanu obuku i oni će u skladu sa potrebama biti angažovani na pružanju usluge. Naravno, svi angažovani lični pratioci će biti iz  Loznice. U toku su konsultacije sa lozničkim Centrom za socijalni rad oko podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na uslugu Društva „Ivanjica“ jer je Centar po Zakonu o socijalnoj zašiti u obavezi da proceni i donese rešenje za svakog korisnika na osnovu mišljenja komisije o ostvarivanju prava na uslugu. Analizom podataka o potencijalnim korisnicima utvrđeno je da  pet korisnika pohađa srednju školu, jedan pripremni predškolski program dok ostali korisnici pohađaju osnovnu školu i imaju teže oblike smetnji, odnosno, invalidnosti – ističe Tanja Glišić Matićeva, načelnice Odeljenja društvenih delatnosti.

IL-logo-opstina-ivanjica Ivanjičani licencirani za uslugu licni pratilac

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *