Drama u selu kod Ivanjice! -Taksista izvukao povređene ljude iz provalije

Jeziv prizor na putu za ivanjičko selo Vučak u kasnim popodnevnim satima. Džip survan niz liticu i jauci koji dopiru iz provalije. Čovek nepomično stoji na rubu litice i šokirano gleda u pravcu  automobila koji je sleteo niz obalu. Pored puta u snegu je putnički automobil.

IL-taxista-laki-provalija Drama u selu kod Ivanjice! -Taksista izvukao povređene ljude iz provalije

To je slika koja će dugo ostati urezana u pamćenje ivanjičkog taksiste Radovana Zarića, heroja ove priče.

  • Vozio sam mušteriju iz Vučaka kada smo zatekli nesvakidašnji prizor. Prvo sam pomislio da se neko zaglavio u snegu, zaustavio sam auto i izašao da pomognem. Začuo sam neke zvuke, malo me prošla jeza jer sam shvatio da se dešava ipak nešto mnogo gore. Prišao sam čoveku i primetio da je potpuno u šoku. Pogledam niz liticu i vidim survanog džipa i ljude u njemu. Jedan od njih je izašao i zatražio pomoć. Odmah smo izvadili sajlu iz taksija, nekako smo se prevezali i uz dosta napora uspeli da izvučemo ljude. Tada sam primetio da je jedan putnik isečen, krvario je, drugom je ruka bila povredjena. Odmah sam ih stavio u taksi i uputio se u ivanjičku Hitnu službu gde su negu o njima preuzeli lekari.-priča Radovan.

Kako se pretpostavlja do nesreće je došlo zbog otežanih uslova kretanja izazvanih visokim snegom i ledom. Dva auta su išla u susret i sletanje je verovatno izazvano u pokušaju da se izbegnu na uzanom i klizavom putu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *