Mladi postavljaju putokaze, sređuju dom, organizuju fudbalski turnir

Lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica, ovih dana realizuje niz aktivnosti iz svog delokurga rada. U okviru projekta „Sasvim prirodno“ koji realizuju u saradnji sa Klubom ekstremnih sportova “Stari Vlah”, a koji finansijski podržava Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, početkom ove nedelje obeležavana je pešačka staza “Dajićko brdo – Jankov kamen”.

Tom prilikom izrađeni su i postavljeni putokazi duž staze, dok će u narednom periodu biti postavljene i informativne table sa detaljnim opisom i mapom.

IL-darko-i-caki-kzm Mladi postavljaju putokaze, sređuju dom, organizuju fudbalski turnir

Pomenuti projekat za cilj ima promovisanje aktivizma i volonterizma kod mladih, kao i očuvanje životne sredine u Parku prirode Golija i drugim prirodnim lokalitetima naše opštine.

Nastavljaju se i radovi na uređenju Omladinskog kampa na Dajićkom brdu. Tokom ove nedelje objekat je priključen na vodovodnu i kanalizacionu mrežu i urađena PVC setpička jama. Volonteri Kancelarije ravnali su dvorište oko objekta i iskopali temelje za pešačke staze i podlogu za budući letnjikovac. Uređen je i prilaz kampu sa glavnog puta gde je planirano postavljanje velike kapije.

Kancelarija za mlade od 14. do 16. aprila organizuje “Deveti tradicionalni Vaskršnji turnir u malom fudbalu“ koji će se realizovati na Mini pič terenu Osnovne škole „Milinko Kušić“ u Ivanjici. Očekuje se učešće ekipa učenika srednjih i osmih razreda osnovnih škola sa teritorije ove opštine.

plakat-devetii-turnir Mladi postavljaju putokaze, sređuju dom, organizuju fudbalski turnir

Uplata po ekipi iznosi 1.500 dinara, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na brojeve telefona:

  • Lazar Bešević – 064/290-41-11;
  • Ćurčić Nikola – 061/200-51-02;
  • Stefan Lišanin – 060/665-18-81;
  • Ognjen Luković – 064/418-29-41;
  • Kancelarija za mlade – 032/ 665-414

Prijave treba dostaviti najkasnije do četvrtka 13. aprila do 13 časova, a izvlačenje parova održaće se dan kasnije u 14 časova u prostorijama Kluba za mlade.

Za pobedničku ekipu obezbeđena je novčana nagrada, pehari i zahvalnice, kao i pehari za najboljeg strelca, igrača i golmana na turniru.

You may also like...

2 Responses

  1. Opstina kaže:

    Gospodine predsednice, budite obazrivi kod ucesca Opstine u tzv “Projektima”. Neka vam dostave listin koliko je ko zaradio kroz tzv ” projekte” u prethodnim godinama. ISTI LJUDI. DODUSE MALO IH JE ALI OD IZNOSA BOLI GLAVA.

  2. Janko kaže:

    Koji mladi? Njih dvojica i još jedan su KZM. U svakom projektu oni. Oni sade drveće, kopaju kanale, drže radionice, vrše obuke, grade vikendicu na Goliji… STRUČNJACI. Peru pare. Kupuju skupa kola. Odakle? Nema volontea u KZM. Začarani krug.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *