SNS: Lažna vest o zatvaranju ambulanti

Povodom širenja lažnih vesti o zatvaranju šest ambulanti na području opštine Lučani OO SNS u Lučanima oglasio se saopštenjem!

Potpuna je laž i neistina da je bilo ko za to nadležan doneo odluku o zatvaranju ambulanti na seoskom području u opštini Lučani.

Sve ambulante u selima Kotraža, Goračići, Kaona, Milatovići, Viča, Gornji Dubac i Markovica moraju nastaviti sa normalnim radom. Onako kao su i do sada radile. A može, i treba, i mnogo bolje, odgovornije i kvalitetnije.

SNS ima skupštinsku većinu za vršenje lokalne vlasti u opštini Lučani i nikada nije, niti će, izglasati odluku kojom bi se na bilo koji način doveo u pitanje rad ambulanti i osnovna zdravstvena zaštita na seoskom području ove opštine.

SNS od direktora Doma zdravlja Lučani sa sedištem u Guči, Dr Gordane Gašević, zahteva odgovornost za organizaciju i unapređenje rada i poštovanje odluka nadležnih državnih i organa lokalne samouprave.

SNS podseća da je dr Ljubo Popović proveo ceo radni vek u Domu zdravlja u Guči stižuću čezom u svako najudaljenije dragačevsko selo da leči bolesne.

SNS podržava reforme javnog sektora koje sprovodi Vlada Republike Srbije, racionalizaciju, modernizaciju i povećanje efikasnosti u radu, i neće dozvoliti da se ona dovodi u pitanje od strane onih čiji lični interesi i nerad su ugroženi.

SNS najoštrije osuđuje ponašanje svih onih koji na neprimeren i nedostojan način manipulišu građanima i suprostavljaju se unapređenju organizacije rada, borbi protiv korupcije i uspostavljanju reda, rada i odgovornosti u jednoj značajnoj oblasti kakva je zdravstvena zaštita stanovništva.

IL-jolovic-oo-sns-lucani SNS: Lažna vest o zatvaranju ambulanti

Slobodan Jolović – Poverenik OO SNS Lučani

Isticanje obaveštenja na ambulantama da do daljnjeg neće raditi i širenje lažnih vesti o zatvaranju u selima Kotraža, Goračići, Kaona, Milatovići, Viča, Gornji Dubac i Markovica, predstavlja neodgovornost onih koji su to činili i za sobom povlači krivičnu i odgovornost za povredu radnih obaveza.

SNS zahteva od nadležnih državnih organa da reaguju u skladu sa njihovim zakonskim ovlašćenjima i nadležnostima, a od rukovodstva opštine Lučani da preko nadležnih organa preispita rad i ponašanje direktora i najodgovornijih u ovoj ustanovi.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *