Belgijanci za malinu ponudili 100 dinara

Po rečima predsednika Asocijacije malinara Srbije, Dobrivoja Radovića,  belgijsko preduzeće Krops, čije sedište je u Požegi, ponudilo je 100 dinara za kilogram ovogodišnjeg roda malina. Obzirom da je rod, kako tvrdi Radović, prepolovljen, neprihvatljivo je da cena bude niža od prošlogodišnje.

  • Nakon dobijene informacije da se nudi 100 dinara za maline, obavio sam razgovor sa predstavnicima svih udruženja u okviru Asocijacije, zauzeli smo stav da ćemo stupiti u proteste ukoliko se u narednih deset dana sve relevantne institucuje, lokalne vlasti i premijer lično, ne uključe u rešavanje ovog problema.   Prošle godine smo maline  prodavali po ceni od 220 do 250 dinara, to je evropski standard, koji mora biti ispoštovan. Nije nam jasno kako su došli do računice da 100 dinara plate kilogram malina. To je smešno. Maline su smrzle, biće štete i do 60 odsto, nema priče o hiperprodukciji i slično. Dakle reč je o monopolu kome se mora stati na kraj. –rekao je Radović.

Asocijacija malinara Srbije, koja okuplja 52 udruženja, očekuje hitan sastanak proizvodjača, otkupljivača i predstavnika Vlade kako bi se postigao dogovor oko realne cene otkupa malina za ovu godinu. U protivnom, po rečima Radovića, moraće na radikalniji način da ostvare svoja prava.

You may also like...

1 Response

  1. Ana kaže:

    Zabraniti Belgijancima da posluju u Srbiji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *