Otvoren Dom trubača u Guči

Ministar trgovine i turizma, Rasim Ljajić i načelnik Moravičkog okruga, Slobodan Jolović, presecanjem svečane vrpce zvanično su otvorili Dom trubača u Guči. Ovaj objekat od 1.200 kvadrata biće namenjen trubačima, učesnicima Dragačevskog sabora.

IL-otvaranje-dom-trubaca-guca-1 Otvoren Dom trubača u Guči

  • IL-otvaranje-dom-trubaca-jolovic Otvoren Dom trubača u GučiNakon 56 godina naši trubači koji dolaze na najčuveniji festival trube u zemlji i Evropi dobiće pristojan smeštaj. Dom tubača u Guči ima 33 sobe sa 172 ležaja. Ukupna vrednost investicije je 90 miliona dinara, s tim sto je 30 miliona realizovano pre 7 godina kada je uradjen prvi deo objekta, a ovih 60 finansirala je država sa 34 miliona, Ministarstvo trgovine i turizma sa 30, 4 miliona izdvojilo je JP ’’Putevi Srbije’’ i 26 miliona lokalna samouprava.Učinićemo sve da zajedno sa Vladom RS, a u susret 60. jubilarnom saboru, nastavimo ulaganje u infrastrukturu, unapredimo programske sadržaje i marketing, kako bismo podigli nivo manifestacije, zabeležili bolju posetu i ostvarili veći ekonomski dohodak, – rekao je Slobodan Jolović.

IL-otvaranje-dom-trubaca-ljaljic-jolovic Otvoren Dom trubača u Guči

IL-otvaranje-dom-trubaca-vrpca Otvoren Dom trubača u Guči

Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić rekao je da je Dom trubača dar onima zbog kojih Guča postoji i prepoznata je kao važna turistička destinacija, a to su trubači.

  • IL-otvaranje-dom-trubaca-ljajic Otvoren Dom trubača u GučiAko znamo da se oko 2 miliona svake godine trošilo samo za smeštaj trubača, onda je jasna i ekonomska dobit izgradnjom ovog doma. Nadam se da neće samo oni biti korisnici, jer ovakav objekat ne treba da služi za 5-6 dana Sabora trubača, već čitave godine, za različite vrste sadržaja pošto je opremljen da bude multifunkcionalnog karaktera. Ideja je da Guča funkcioniše kao turistička destinacija svih 365 dana, -rekao je Ljajić, dodajući da je prevashodni cilj privući što više inostranih gostiju, pa se u tom smeru mora ulagati u infrastrukturu, unapređenje programskih sadržaja i samu promociju trubačke manifestacije.Izgradnja ovog objekta najviše je obradovala trubače. Oni će napokon dobiti pristojan smeštaj, a zauzvrat, kako kažu, trudiće se da daju nesebičan doprinos razvoju najveće trubačke fešte na Balkanu.

IL-otvaranje-dom-trubaca-ljaljic-jolovic2 Otvoren Dom trubača u Guči

IL-otvaranje-dom-trubaca-soba Otvoren Dom trubača u Guči

IL-otvaranje-dom-trubaca-wc Otvoren Dom trubača u Guči

IL-otvaranje-dom-trubaca-konferens-sala Otvoren Dom trubača u Guči

IL-otvaranje-dom-trubaca-klub-recepcija Otvoren Dom trubača u Guči

IL-otvaranje-dom-trubaca-guca-ceo Otvoren Dom trubača u Guči

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *