BESPOVRATNA SREDSTVA za preduzetnike, mikro i mala preduzeća

Podrška Evropske unije razvoju opština – EU PRO Program doprineće uravnoteženijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, kroz povećanje konkurentnosti i socijalne kohezije u 99 opština u dva regiona: regionu Šumadije i zapadne Srbije, i regionu južne i istočne Srbije.

premiertaxibannertext474 BESPOVRATNA SREDSTVA za preduzetnike, mikro i mala preduzeća

Evropska unija (EU) je izdvojila 25 miliona evra  za realizaciju Programa u periodu od 36 meseci. Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) odabrana je za indirektno upravljanje putem poziva za izražavanje interesa.

Postoje tri rezultata koja Program želi da postigne:

Rezultat 1: Poboljšana tehnološka struktura malih i srednjih preduzeća (MSP) i njihova sposobnost da izvoze

  •     Rezultat 2: Poboljšani uslovi za poslovanje kroz efikasnije pružanje administrativnih usluga, bolje upravljanje zemljištem i konkretne investicije u infrastrukturu
  •     Rezultat 3: Bolja socijalna kohezija i privlačnija životna sredina kroz poboljšanje javne infrastrukture manjih razmera i društvenih odnosa
  •     Direktni korisnici EU PRO su stukture  lokalne uprave,  domaća MSP,[1] organizacije civilnog društva (OCD) i organizacije za poslovnu podršku (OPP). Krajnji korisnici su stanovnici 99 opština.

EU PRO Program zasnovan je na Nacionalnim prioritetima za međunarodnu pomoć u Republici Srbiji 2014–2017, sa projekcijama do 2020. godine (NAD)[2], koji su značajni za proces pridruživanja Srbije EU i društveno-ekonomski razvoj. Aktivnosti Programa sprovodiće se u partnerstvu sa Vladom Srbije, istovremeno poštujući nacionalne strategije, zakone i relev ntna dokumenta o razvoju kako bi se obezbedilo nacionalno vlasništvo i pomogao razvoj nacionalnih kapaciteta.

Opširnije informacije i kompletnu dokumentaciju preuzmite ovde

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *