Grom porodici Komatina spalio sve do temelja

Ivanjica – Danas oko podneva, u Erčegama, grom je gađao kuću Vladana i Vukomana Komatine i spalio je do temelja. Sve se dogodillo u nepunih pola sata, vatra se neverovatno brzo širila pa su pokušaji da se iz kuće iznesu bar dokumenta i novac, propali. Vladan je sa sticem, sestrom i majkom ostao na ledini.

-Ni kašiku nismo uspeli da iznesemo. Za dvedeset minuta otišlo sve ono što smo čitav život stvarali. Izoreo i med, rakija, alat, stvari, dokumenta. Imao sam neku ušteđevinu, godinama sam ostavljao ako zatreba,bilo oko 15 000 eura, sve je nestalo. Verujte mi da u džepu nemam jedan prebijeni dinar.-priča ovaj čovek vidno skrhan bez ideje kuda i šta dalje, sam na planini, na ledini.

-Šta ću, viša sila. Protiv toga se ne može. Snaćićemo se nekako. Imamo stari pomoćni objekat, skrpićemo se za noćas. A dalje, videćemo. Nisam u stanju da razmišljam.- kaže Vladan.

Komšije su pokušale da pomogu ali vatrena stihija  je dobila bitku. Za InfoLIGU, Vladan je kratko ispričao kako se sve odigralo.

-Ručali smo za kuhinjskim stolom i dogovarali se šta treba da radimo, da nahranimo životinje i dovršimo još neke poslove u polju. Naoblačilo se, ali nije delovalo tako strašno. Izašli smo svako svojim poslom, a majka je bukvalno pet minuta pre udara groma napustila kuću. Čuo se prasak, meni je zvonio telefon i rođak, koji upremase vidi našu kuću, kaže bukti plamen. Odmah sm dotrčali, pojaviše se i komšije, kasnije vatrogasci, ali sve je bilo uzalud.- seća se Vladan ovog nemilog događaja.

Sve što je godinama porodica Komatina stvarala, nestalo je u trenu, jedina uteha je što su na vreme napustili dom i niko nije stradao od ruke više sile.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *