Besplatna pomoć malinarima na teritoriji opštine Ivanjica i okoline (VIDEO)

Poklon-malinarima-besplatne-stadnice Besplatna pomoć malinarima  na teritoriji opštine Ivanjica i okoline (VIDEO)

Usled veoma teške sezone u malinarstvu u regiji Ivanjice i Arilja i okolnih opština, rasadnik Floriva iz Ivanjice će u maju i junu imati akciju u okviru koje će svim ozbiljnim proizvođačima kojima je potrebna pomoć pružiti besplatno sve savete kako da obnove stare, istrošene i propale zasade maline ili da podignu nove i to sa najboljim elitnim, sertifikovanim, bezvirusnim sadnicama starog, crnog, američkog Vilameta uz potpuno odloženo plaćanje sadnica.

Prvo se obavlja informativni razgovor sa proizvođačem, koji daje instrukcije za pravilno uzorkovanje zemljišta kako bi se uradila obavezna analiza zemlje. Nakon dobijenih rezultata, proizvođači će dobiti detaljnu preporuku za pripremu zemljišta kako bi prijem imao 100 posto odličan rast biljaka.

Kada proizvođač pripremi zemljište po instrukcijama od rasadnika Floriva dobija kontejnerske, zelene, sadnice maline bez ikakvog plaćanja. Nakon sadnje maline iz ovog preduzeća šalju kompletnu dokumentaciju za dobijanje subvencije od Ministarstva poljoprivrede koja je 55-65% od osnovne cene sadnica. Subvencija se dobija i za troškove analize i pripreme zemljišta, za stubove (kolje), žicu i sistem za navodnjavanje. Tek kada proizvođač dobije uplatu subvencije na račun gazdinstva od Uprave za agrarna plaćanja, u tom istom iznosu vrši plaćanje dela sadnice rasadniku Florivi. Ostatak novca do pune cene se plaća naredne godine u prvoj sezoni branja maline u plodu ili novcem, kako to bude odgovaralo proizvođaču. Ukoliko se ne dobije subvencija iz bilo kog razloga pravi se aneks ugovora kako bi se definisali uslovi i načini plaćanja sadnica na obostrano zadovoljstvo bez ikakve kamate.

Pored toga, svaki proizvođač će tokom prve godine rasta sadnica dobijati potpuno besplatno sve savete za održavanje zasada putem SMS poruka, a stručne službe firme Floriva će stajati na raspolaganju za eventualna pitanja i savete.

Da bi neko dobio subvenciju za sadnice potrebno je da obezbedi sledeće uslove:

  1. Da ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo
  2. Da parcela na kojoj sadi maline bude upisana u RPG
  3. Da na toj parceli bude prijavljena kultura maline
  4. Da ta parcela ne bude pod nekim teretom (zalog ili hipoteka)
  5. Da račun RPG ne bude u blokadi
  6. Da dostavi list nepokretnosti i kopiju plana za parcelu
  7. Da overi jednu izjavu kod notara
  8. Svu ostalu dokumentaciju obezbeđuje preduzeće Floriva i šalje poštom

Svi detalji oko besplatnih saveta, isporuke, plaćanja  i dalje brige oko zasada se definišu ugovorom koji je obavezni sastavni deo dokumentacije.

Svi zainteresovani da se jave na telefon 066/864-00-00.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *