Putinu, Trampu i Đinpingu poziv za Guču

Predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović  uputio je pozivno pismo Vladimiru Vladimiroviču Putinu, predsedniku Rusije,Donaldu Džonu Trampu, predsedniku Amerike i Si Đinpingu, predsedniku Kine da budu i gosti na 58. Saboru trubača u Guči koji se održava od 10. do 12. avgusta.

bannerPREMIER-g Putinu, Trampu i Đinpingu poziv za Guču

  • Gospodine Putin, gospodo Tramp i Si Đinping, kad dođete u srpsko Dragačevo zaboravićete na svakodnevne probleme, na ratove, na atomsko i hemijsko oružje, na sirotinju i one koji imaju više nego što im treba pa im ni to nije dosta. Ovde smo svi jednaki, veseli, radosni, svi se razumemo. Guča je najmirnije i najbezbednije mesto u svetu. Videćete kako je u ovoj naš kraj utkana stara vokalna tradicija sa folklorom i glasovitim instrumentom trubom, koja, kako kažu, nigde ne zvuči kao u Guči.-navodi se u pozivnom pismu.

IL-jolovic-sabor-gucaa Putinu, Trampu i Đinpingu poziv za Guču

Jolović navodi da mlade i talentovane generacije sa ovog podneblja srpsku muzičku tradiciju oživljavaju nadahnućem I snagom kakva se ne sreće u svetu.

  • U Guči se ne čuje truba samo iz Srbije, već i iz Evrope, Amerike, Rusije i  čitavog svet koji se okupi u varošici trube. A da je to tačno govori tradicija duga preko pola veka i 20 miliona domaćih i veliki broj stranih gostiju koji su posetili ovu malenu ali na daleko čuvenu varoš, koju pre neki dan celom svetu preporuči i Američka televizijka mreža CNN.U Guči se okupljaju Slovenci, Hrvati, Albanci, Makedonci, Bošnjaci, Crnogorci, Mađari, Rumuni, Grci, Bugari, Austrijanci, Nemci, Englezi, Italijani, Francuzi, Rusi, Amerikanci, Kinezi… i nemaju ni jedan spor niti nerešen problem. Dolaze da čuju čudesne zvuke nacionalnog srpskog instrumenta trube, a odlaze radosniji, zdraviji i tradicionalno mudriji.-navodi se u ovom pismu.

Jolović je pozvao predsednike tri svetske sile da budu deo  tradicionalnog I najvećeg trubačkog spektakla u svetu..

  • Uz trube naših majstora i šampiona, poznate dragačevske specijalitete kupus iz zemljanog lonca, sir, kajmak, proju, hajdučki ćevap, jagnjeće i praseće pečenje i hladno piće, mnogo ćete se bolje razumeti a nama i celom svetu će biti bolje.-zaključio je predsednik Saborskog odbora, Slobodan Jolović.

You may also like...

2 Responses

  1. logos kaže:

    Bravo Jovovicu! Ti si bio i ostao car! Topli pozdrav za Gucu iz Sumadije!

  2. Posmatrac kaže:

    E ajde, kad vec moze ovako preko medija, ja ih pozivam da dodju na godisnji odmor kod mene u maline.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *