Lokalno takmičenje trećaka u organizaciji Crvenog krsta (VIDEO)

Na poligonima  Osnovne škole Milinko Kušić, a u okviru Programa „Smanjenje rizika i ublažavanje posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti“ održano je  lokalno takmičenje učenika trećeg razreda ove škole.

bannerPREMIER-g Lokalno takmičenje trećaka u organizaciji Crvenog krsta (VIDEO)

Program je podržan od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja , Ministarstva zdravlja, a sama realizacija započeta je pisanom saglasnošću Vlade Republike Srbije, kojom je podržana  incijijativa Crvenog krsta Srbije da se ovaj program realizuje u školama. Crveni krst Ivanjica je jedn od 10, u opštinama Srbije, koji je program realizovao u prvom ciklusu.

Programom je do sada obuhvaćeno 120 učenika trećeg razreda, 100 roditelja i 700 učenika od prvog do osmog razreda. Samo takmičenje organizuje Crveni krst Ivanjica u saradnji sa osnovnom školom Milinko Kušić, a uz podršku lokalne samouprave. Cilj ovog takmičenja jeste podizanje svesti dece o posledicama klimatskih promena i globalnog zagrevanja, o ličnom uticaju pojedinca na samu klimu, merama prevencije i načinima zaštite od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti, kao i načinima na koje se neke od posledica mogu ublažiti, ili u potpunosti izbeći.

IL-takmicenje-CK2 Lokalno takmičenje trećaka u organizaciji Crvenog krsta (VIDEO)

Učenici koji su učestvovali u današnjem takmičenju u prethodnom periodu prošli su ciklus od 20 teorijsko-praktičnih radionica kroz koje su savladali mere prevencije i zaštite.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *